Federațiile sportive, obligate să efectueze un anumit număr de controale antidoping

227
Federațiile sportive, obligate să efectueze un anumit număr de controale antidoping - doping-1580161881.jpg

Articole recomandate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, într-o conferință de presă, că intenționează să stabilească printr-o modificare legislativă ca fiecare federație sportivă să efectueze un anumit număr de controale antidoping pe parcursul unui an. 
"În ceea ce privește legislația, din analiza cifrelor am putut trage o concluzie, aceea că numărul acestor controale antidoping în țară nu este suficient și ne-ar bucura ca, pe lângă efortul statului, să existe inițiativă și din partea cluburilor și a federațiilor. Noi trebuie să ne aliniem normelor internaționale, care ne impun un număr minim de probe pentru activitatea sportivă în România. 
Prin urmare, vom cere opinia federațiilor, a COSR-ului, ca să stabilim un număr minim de controale, pe care ei la rândul lor să le susțină, raportat bineînțeles la efortul statului. Din păcate, în această țară există ligi și campionate care refuză să facă aceste controale antidoping. Dacă nu mergem noi să le testăm sportivii, din partea lor nu există niciun fel de inițiativă", a declarat Stroe la finalul primei ședințe a comitetului interministerial creat în vederea prevenirii, depistării și combaterii dopajului. 


Referitor la modificările legislative, Stroe a afirmat că dorește ca substanțele dopante cu grad mare de risc să fie incriminate. 
"Există câteva modificări și de natură legislativă, există în parlament o inițiativă care vine să ducă substanțele dopante cu grad mare de risc în zona infracționalității. Da, susținem acest lucru pentru că, din păcate, suntem printre puținele state care nu au transpus în legislația națională această chestiune. În acest moment, România are consumul în zona contravenției", a mai spus ministrul, citat de Agerpres. 


La rândul său, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, Cristian Balaj, a afirmat că bugetul pentru 2020 al instituției este mai mare decât anul trecut, când s-a înregistrat un record în acest sens.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 10 Decembrie 2013
Stire din Sport : Lucian Bute, testat ANTIDOPING
Pagina a fost generata in 0.5459 secunde