FIFA va reconstrui stadionul din Gaza

121
FIFA va reconstrui stadionul din Gaza - fifa-1354040210.jpg
Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a anunțat, astăzi, că forul fotbalistic internațional va reconstrui stadionul din Gaza, distrus parțial de bombardamentele aviației israeliene în urmă cu câteva zile.

"Noi credem că refacerea infrastructurii fotbalistice distruse face parte din prerogativele noastre. Fotbalul îi unește pe oameni și noi sprijinim orice reconstrucție necesară unei infrastructuri distruse de o catastrofă", a declarat Valcke.

Aviația israeliană a bombardat Stadionul Palestina, una dintre arenele pe care evoluează naționala palestiniană, cu o capacitate de 10.000 de locuri, provocând pagube estimate la un milion de euro.

"Stadionul era folosit pentru a lansa rachete asupra orașelor Iersalim și Tel-Aviv", a declarat, marți, pentru AFP, un purtător de cuvânt al armatei israeliene, pentru a justifica atacul aerian.

Bombele israeliene au cauzat importante distrugeri tribunelor și unui imobil din apropiere, provocând patru cratere pe suprafața de joc a stadionului.

FIFA susține proiectele de dezvoltare a fotbalului în Fâșia Gaza și în Cisiordania, dar și în Israel. Stadionul din Gaza a mai fost reconstruit o dată cu sprijinul forului fotbalistic internațional, după un bombardament care a avut loc în 2006.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6227 secunde