În drumul spre Beijing, orașul gazdă al JO de Vară 2008

Flacăra olimpică va trece prin Tibet

242
Flacăra olimpică va trece, în luna mai, așa cum era prevăzut, prin vârful Everest, traversând Tibetul, în ciuda evenimentelor înregistrate în ultima perioadă în regiune, a declarat, ieri, vicepreședintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Beijing, Jiang Xiaoyu.

"Traseul flăcării olimpice nu se va modifica, ci se va derula cum era prevăzut inițial. Nu vrem să apară incidente și suntem deplin convinși că regiunea autonomă Tibet este capabilă să asigure stabilitatea", a afirmat oficialul chinez, în cadrul unei conferințe de presă.
Flacăra olimpică ar urma să treacă prin Tibet și capitala sa, Lhassa, precum și prin cel mai înalt vârf din lume, Everest (8.848 m altitudine), situat între această provincie chineză și Nepal. Săptămâna trecută, Nepalul a anunțat că va închide, în luna mai, la cererea Chinei, accesul pe vârful Everest, cu scopul de a împiedica orice manifestare de susținere a tibetanilor.
Cel mai înalt vârf al lumii este accesibil din Tibet, în nord, și din Nepal, în sud.
Pe lângă dimensiunea ei diplomatică, interdicția de a urca Everestul riscă să provoace o catastrofă economică, previn reprezentanții alpinismului nepalez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2969 secunde