Flavio Briatore a fost suspendat pe viață din Formula 1

289
Flavio Briatore a fost suspendat pe viață din Formula 1 - 26ec59f975f3c0091b154025dc43a226.jpg
Fostul șef al Renault, Flavio Briatore, a fost suspendat pe viață de către Consiliul Mondial al Federației Internaționale de Automobilism, iar echipa a primit
o pedeapsă de doi ani cu suspendare, în urma anchetei referitoare
la Marele Premiu al statului Singapore.

FIA a anunțat ieri că Flavio Briatore, Pat Symonds și Nelson Piquet jr. au decis să provoace deliberat accidentul pilotului, pentru a-l favoriza pe coechipierul său Fernando Alonso, dar niciun alt membru al echipei nu a fost implicat în această conspirație.
Renault F1 a fost găsită vinovată că a încălcat mai multe regulamente, printre care și articolul 123 din Codul Sportiv Internațional, a pus în pericol integritatea sportului, dar și viața spectatorilor, a oficialilor și a lui Nelson Piquet jr.
"Echipa merita să fie exclusă din Campionatul Mondial de Formula 1, dar, având în vedere că îi consideră vinovați pe cei implicați, Consiliul a decis ca sancțiunea primită de Renault F1 să fie cu suspendare până la finalul sezonului 2011. Descalificarea va fi activată numai în cazul în care echipa va fi găsită vinovată de o încălcare similară a regulamentului până în acel moment", se arată într-un comunicat.
Flavio Briatore a fost suspendat pe perioadă nelimitată din orice competiție automobilistică, iar "superlicența" sa nu va mai fi valabilă. Symonds a primit o suspendare de cinci ani, în timp ce Piquet jr. nu a fost sancționat, după ce a depus mărturie în legătură cu incidentul petrecut în 2008 în Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore.

Fernando Alonso a scăpat
Fostul său coleg de echipă, Fernando Alonso, care a fost avantajat de producerea accidentului, nu a fost sancționat pentru că a cooperat cu FIA și nu a încălcat niciun regulament.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Septembrie 2009
Stire din Sport : Irezistibila Eliza
Pagina a fost generata in 1.8846 secunde