Fotbal feminin / UEFA introduce în premieră plățile de solidaritate

88
Fotbal feminin / UEFA introduce în premieră plățile de solidaritate - fotbalfeminin505-1620230228.jpg

Articole de la același autor

UEFA a aprobat un nou model de distribuție financiară pentru ciclul 2021-25 al UEFA Women’s Champions League, informează Federaţia Română de Fotbal.

Noul model de distribuție financiară va contribui la asigurarea sustenabilității pe termen lung a fotbalului feminin european prin:

- Creșterea semnificativă a recompenselor financiare pentru fiecare club care participă în competiție.

- Pentru prima dată în istoria competiţiei, UEFA acordă plăți de solidaritate către toate cluburile din diviziile de top ale asociațiilor naționale care se califică în UEFA Women’s Champions League. Aceste plăți trebuie reinvestite în dezvoltarea fotbalului feminin.

Începând cu sezonul 2021/22, UEFA estimează că cea mai importantă competiție din lume dedicată cluburilor de fotbal feminin va redistribui un total de 24 de milioane de euro - de peste patru ori mai mult decât în prezent - fie ca recompense pentru cluburile participante, fie ca „plăți de solidaritate” către cluburi non-participante.

Fiecare club care se califică în competiție va beneficia de recompensele crescute disponibile, indiferent de faza în care ajung. De exemplu, conform estimărilor inițiale, fiecare club care participă în faza grupelor va primi o recompensă minimă de 400.000 euro - de aproximativ cinci ori mai mult decât se oferea înainte în faza optimilor de finală. Câștigătoarea va încasa până la 1,4 milioane euro.

Se așteaptă ca „plățile de solidaritate” să reprezinte aproape un sfert (23%, echivalentul a 5,6 milioane euro) din suma totală disponibilă pentru redistribuire. Suma alocată fiecărui campionat intern va fi calculată în funcție de cele mai performante cluburi care reprezintă ligile lor în UEFA Women’s Champions League.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro / uefa.com 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8427 secunde