Fotbal / Italia - Brazilia 2-4, la Cupa Confederațiilor

144
Fotbal / Italia - Brazilia 2-4, la Cupa Confederațiilor - neymar-1371975220.jpg

Articole recomandate

Brazilia a câștigat Grupa A a Cupei Confederațiilor la fotbal, noaptea trecută, după ce a învins Italia cu scorul de 4-2 (1-0), la Salvador, într-unul dintre cele mai spectaculoase meciuri ale competiției găzduite de Brazilia, transmite Agerpres.ro.
Dante (45+1), din poziție de ofsaid, Neymar (55) și Fred (66, 88) au marcat pentru Selecao, iar Emanuele Giaccherini (51) și Giorgio Chiellini (71) pentru Italia, la capătul unui meci cu două reprize diametral opuse, prima anostă, iar a doua spectaculoasă, cu cinci goluri. 
Brazilia a început în forță meciul și a avut prima ocazie de gol în chiar primul minut, însă Buffon a respins șutul lui Hulk. Neymar a avut și el o situație bună, în min. 24, dar șutul său a ocolit ținta. Totuși, jocul nu a fost unul spectaculos, partida fiind fragmentată de faulturi și accidentări. Italienii au fost nevoiți să opereze două schimbări, iar brazilienii una, în prima jumătate de oră a partidei. 
Selecao a deschis scorul în prelungirile primei părți, când Fred a trimis ca capul, Buffon a respins, iar Dante, înlocuitorul lui David Luiz, a reluat în plasă, dintr-o poziție de ofsaid: 0-1 (45+1). Golul a concretizat posesia mai bună a gazdelor, dar și raportul șuturilor pe poartă, care arăta 6-0 pentru echipa lui Scolari. 
La reluare, Italia a reușit destul de repede egalarea, în min. 51, prin Giaccherini, care a surprins apărarea echipei gazdă, după o pasă cu călcâiul dată de Balotelli: 1-1. Acesta a fost primul gol încasat de Brazilia la această ediție a competiției. 
Doar patru minute au fost cele două echipe la egalitate, pentru că Neymar l-a învins pe Buffon din lovitură liberă de la marginea careului (55), cu un șut chiar pe direcția portarului: 1-2. Pentru noul jucător al Barcelonei acesta a fost al treilea gol la Cupa Confederațiilor, el punctând în fiecare meci. 
Italia a fost nevoită să iasă la joc și Balotelli l-a pus la încercare pe Julio Cesar cu un șut de la mare distanță (61). Vârful Italiei a cerut un penalty în min. 63, la un duel cu Dante. 
Brazilia a tranșat soarta meciului în min. 66, când Fred a trecut de Chiellini și a șutat sub transversală: 1-3 (66). 
Italia a redus din diferență printr-un gol ciudat, semnat de Giorgio Chiellini (71), după ce arbitrul fluierase inițial penalty în urma unui fault în careu la Balotelli: 2-3. Maggio a avut șansa egalării, în min. 80, dar fundașul dreapta al ''squadrei azzurra'' a trimis balonul cu capul în transversală. 
Echipa lui Scolari a mai marcat o dată, prin Fred (88), care a reluat în plasă mingea respinsă neinspirat de Buffon, după șutul lui Marcelo: 2-4. 
Brazilia a câștigat Grupa A și va juca în semifinale cu formația clasată pe locul secund în Grupa B, probabil Uruguay, în timp ce Italia va avea de înfruntat campioana europeană și mondială Spania, într-o reeditare a finalei EURO 2012.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.448 secunde