Fotbal / Mirel Rădoi este noul selecționer al echipei naționale de tineret a României

138
Fotbal / Mirel Rădoi este noul selecționer al echipei naționale de tineret a României - mirelrdoi-1533225370.jpg

Articole recomandate

Fostul internațional Mirel Rădoi (37 de ani) a fost numit, joi, în funcția de selecționer al echipei naționale de tineret a României, el fiind votat în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal.


Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat într-o conferință de presă că noul selecționer al reprezentativei U21 a semnat un contract valabil doi ani. Rădoi va fi prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă programată vineri, de la ora 12,30, la Casa Fotbalului.


"Începând de azi antrenorul echipei naționale de tineret este Mirel Rădoi. Aceasta a fost propunerea Comisiei Tehnice cu care directorul tehnic al federației, Mihai Stoichiță, a venit în ședința de azi și Comitetul Executiv a votat în unanimitate. Contractul va fi încheiat pe perioada care a mai rămas din actuala campanie, dar și pe campania de calificare următoare. Deci vorbim de un contract de aproape doi ani. De ce? Pentru că ne dorim să construim cu Mirel Rădoi, cel care a fost în ultima perioadă manager sportiv la lotul de tineret. Faptul că el cunoaște foarte bine jucătorii a cântărit mult în decizia Comisiei Tehnice și a Comitetului Executiv. El a fost un internațional român reprezentativ, dar, în același timp, văzând notele de la examenul de licență A, este și cel mai bun tânăr antrenor absolvent al licenței A".


"Cu Mirel Rădoi am reușit până acum să introducem un model unitar de pregătire la nivelul loturilor, pentru că nu întâmplător el a colaborat în ultimele luni îndeaproape cu staff-ul primei reprezentative. Dacă va avea și capacitatea de a transmite jucătorilor, de această dată de pe bancă, spiritul său de luptător și calitățile sale de lider, atunci cred că va face o treabă foarte bună la echipa națională de tineret. Au fost mai mulți candidați în discuțiile Comisiei Tehnice din ce știu. Dar Comisia a venit cu o singură propunere în fața Comitetului Executiv. Prin această numire, Mirel Rădoi devine și membru în Comisia Tehnică", a adăugat Burleanu la finalul Comitetului Executiv de joi.


Obiectivul noului selecționer este calificarea la Campionatul European de tineret. "Obiectivul este foarte clar, orice antrenor care vine la echipa națională trebuie să facă performanță. Așa că obiectivul lui Mirel Rădoi este calificarea la Campionatul European și să putem scrie istorie printr-o asemenea performanță. Știm că nu e ușor, întâlnim Portugalia, cea care la U19 a câștigat Campionatul European. Deci nu urmează meciuri ușoare, dar suntem foarte încrezători", a precizat Burleanu.


Postul de selecționer al echipei naționale de tineret era liber din 8 iunie, atunci când antrenorul Daniel Isăilă a decis să rezilieze contractul cu Federația Română de Fotbal pentru a prelua formația Al Hazm, nou promovată în prima ligă din Arabia Saudită.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3516 secunde