Fotbal și amintiri. Memorialul "Dumitru Antonescu", un real succes

311
Fotbal și amintiri. Memorialul

Articole de la același autor

Prima ediție a Memorialului "Dumitru Antonescu" a adus la Sala Sporturilor din Constanța foști mari fotbaliști care au făcut istorie în Liga I, dar și în competițiile internaționale. FC Farul, Steaua, Dinamo și Rapid s-au "duelat" pentru a pune mâna pe trofeu. 


Turneul de old-boys a fost deschis cu meciul dintre FC Farul și Dinamo, pierdut de "marinari" cu scorul de 1-2. Pentru constănțeni, a înscris Stelian Carabaș. A urmat apoi duelul dintre Steaua și Rapid, o confruntare care a avut loc printre altele și în sezonul 2005-2006 în semifinalele Cupei UEFA, câștig de cauză având atunci "roș-albaștrii".
Steaua s-a impus și de această dată, scor 2-0, prin golurile înscrise Bănel Nicoliță. 


Rapid a pierdut și în fața Farului, scor 0-1, după reușita lui Adrian Pitu, în timp ce derby-ul dintre Steaua și Dinamo s-a încheiat cu victoria "roș-albaștrilor", scor 2-0, goluri același Nicoliță. 


FC Farul a pierdut și în fața Stelei, scor 0-2, goluri marcate de Nicoliță și Victoraș Iacob, iar Rapid - Dinamo s-a încheiat 4-1. 
Turneul a fost câștigat de Steaua, urmată de Rapid, FC Farul și Dinamo. 


Arbitrii turneului au fost Claudiu Marcu, Matei Șerban și Marcel Lică. La final, au fost acordate și trei premii speciale. Bănel Nicoliță a primit distincția de golgheter al turneului, cu 5 goluri marcate, Eugen Nae a fost recunoscut drept cel mai bun portar, în timp ce Florin Cernat, de la Dinamo, a fost ales jucătorul turneului. 


Tribunele Sălii Sporturilor au fost populate, iar suporterii au scandat numele fotbaliștilor și au exultat la fiecare fază spectaculoasă. 


Fostele glorii ale Farului Ștefan Petcu, Ilhan Mustafa, Mihai Turcu, George Drogeanu, Dumitru Nistor, Dorel Zamfir, Ioan Ghircă, Constantin Gache și Dumitru Sărăcin au primit premii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6387 secunde