Fotbal / TAS menține suspendarea de 6 ani pentru Sepp Blatter

74
Fotbal / TAS menține suspendarea de 6 ani pentru Sepp Blatter - seppblatter-1480955773.jpg

Articole recomandate

Tribunalul de arbitraj al sportului (TAS) a menținut suspendarea de 6 ani din orice activitate legată de fotbal pentru fostul președinte al FIFA, Joseph Blatter, informează Agerpres, citând purtătorul de cuvânt al acestuia, care intenționează să conteste decizia.



Elvețianul a fost sancționat de FIFA pentru o plată de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane euro) făcută în februarie 2011 fostului său prieten și aliat Michel Platini, fost președinte al UEFA, și el suspendat.

Inițial, cei doi au fost suspendați 8 ani de FIFA, pedeapsă redusă la șase ani în apel.

TAS a confirmat astfel decizia Federației internaționale de fotbal de a-l suspenda, în decembrie 2015, pe fostul său președinte pe o perioadă de 6 ani din orice activitate legată de fotbal.

În ce-l privește pe Platini, suspendarea acestuia a fost redusă de TAS în mai anul acesta de la 6 la 4 ani.

Blatter a fost sancționat de justiția internă a FIFA pentru ''abuz de funcție, gestionare defectuoasă și conflict de interese'' pentru această faimoasă plată făcută lui Platini în 2011 ''fără bază legală, într-un contract semnat de cele două părți pe 25 august 1999''.

Platini a sesizat deja Tribunalul federal pe 19 octombrie pentru a contesta suspendarea sa, iar Sepp Blatter poate încă, teoretic, să sesizeze același Tribunal federal cu sediul la Lausanne.

Însă, într-un comunicat trimis AFP, Blatter nu a spus niciun cuvânt despre acest lucru: ''Iau act de verdictul dat de Tribunalul de arbitraj al sportului. Ținând cont de derularea procesului, nu mai avem de așteptat altă sentință. Mai presus de toate, am înțeles că în sport poți să câștigi, dar poți să și pierzi''.

O decizie a Tribunalului federal în ce-l privește pe Michel Platini este așteptată în ''februarie-martie'' anul viitor, potrivit unei surse judiciare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4203 secunde