Fotbalul românesc, îndoliat. A murit Deleanu!

162

Articole de la același autor

Augustin Pax Deleanu, fost fotbalist al echipei Dinamo și component al primei reprezentative a României participante la Campionatul Mondial din 1970, a încetat din viață, ieri dimineață, la vârsta de 69 de ani, la Spitalul de Urgență Floreasca. 


Născut în 23 august 1944, motiv pentru care părinții i-au dat al doilea prenume Pax (pace), Deleanu a început fotbalul la grupele de juniori ale clubului Steaua București, pentru ca ulterior să joace la Politehnica Iași, între 1963 și 1969, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal, consultat de Mediafax. 


Cea mai importantă perioadă a carierei sale s-a consumat la Dinamo București, grupare pentru care a jucat 178 de meciuri, între anii 1969 și 1976 și a câștigat trei titluri naționale alături de jucători precum Mircea Lucescu, Florea Dumitrache și Cornel Dinu. 
Fostul fundaș stânga a jucat în prima reprezentativă de 25 de ori, făcând parte din lotul României la CM din Mexic 1970. 


După retragerea din activitate, Deleanu a ocupat diverse funcții de conducere la Dinamo, ultima în perioada 1990-1994, când a fost vicepreședinte al clubului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4645 secunde