FOTO - Scrisoarea din închisoare a lui Gică Popescu

87

Articole de la același autor

Gică Popescu afirmă, într-o scrisoare transmisă Mediafax, că mulțumește pentru "gândurile bune", dar că așteaptă motivarea deciziei instanței pentru a stabili calea de urmat și că se pregătește pentru "cel mai greu meci al vieții", iar pentru asta are nevoie de "mai puțină patimă și multă liniște". Redăm integral conținutul scrisorii lui Gică Popescu transmisă, joi, în exclusivitate, Agenției Mediafax: 


"Către toți cei interesați 


Dragii mei,
S-a discutat mult în aceste ultime zile despre mine. S-a dezbătut și mai mult. Au fost lansate subiecte și teme care nu au legătură cu intențiile mele. Au fost lansate și promovate unele inițiative pubice destinate mie.
Vă mulțumesc pentru toate gândurile voastre bune, ele fiind un real suport pentru mine și familia mea!
Este o perioadă extrem de dificilă pentru mine și cei apropiați mie. Accept că, așa cum am învățat din cariera sportivă, viața are și urcușuri și coborâșuri.
Tehnic vorbind, aștept motivarea deciziei luate de către instanță în data de 4 martie.
Mai apoi, voi decide calea de urmat. Îmi place să cred că am fost și voi rămâne un om puternic. Nu vreau ca situația în care mă aflu să nască nici disensiune, nici compasiune.
Este o perioadă în care lupta este cu mine însumi.
Eu, omul Gică Popescu, mă pregătesc pentru cel mai greu meci al vieții mele.
Pentru asta am nevoie de încrederea voastră, mai puțină patimă și multă liniște.
Al vostru Gică Popescu"


În 4 martie, Curtea de Apel București i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toți cei opt oameni din fotbal judecați în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la șefia Federației Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună și zece zile.


În favoarea grațierii lui Gică Popescu s-au pronunțat mai multe personalități, dar și oameni politici, printre care Valeriu Zgonea, Crin Antonescu și premierul Victor Ponta, în nume personal, existând și o petiție on-line în acest sens.


Potrivit Legii 546/2002, grațierea este măsura de clemență luată de președintele României, ce constă în înlăturarea, în total sau în parte, a executării pedepsei aplicate de instanță ori în comutarea acesteia în una mai ușoară. Grațierea individuală se acordă la cerere sau din oficiu, după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare. Cererea de grațiere individuală se adresează președintelui și poate fi făcută de persoana condamnată, apărătorul ori reprezentantul legal al acesteia sau de soțul persoanei condamnate, ascendenții, descendenții, frații, surorile ori copiii acestora, precum și de aceleași rude ale soțului persoanei condamnate.


În vederea exercitării prerogativei de grațiere, președintele poate solicita avize consultative de la Ministerul Justiției, care este obligat să le înainteze în termen de 30 de zile de la data solicitării. De asemenea, atunci când consideră necesar, președintele României poate solicita informații organelor administrației publice locale, conducătorului locului de detenție, organelor judecătorești și ale parchetelor, organelor de poliție și altor instituții publice, precum și comandantului unității, pentru condamnații militari.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9259 secunde