Cu ochii pe juniorii Viitorului

Gavra și Buzbuchi se remarcă la naționala de tineret

710
Gavra și Buzbuchi se remarcă la naționala de tineret - cristiangavrafotoalb1328203453-1328217810.jpg
Puștii antrenați de Cătălin Anghel încep rând pe rând să depășească statutul de tânără speranță și să-l confirme pe cel de certitudini.
Ultimii doi pe această listă sunt portarul Alexandru Buzbuchi și atacantul Cristian Gavra. Chiar dacă niciunul din ei nu a depășit pragul vârstei de 18 ani, ambii au debutat, în această săptămână, la naționala de tineret și au reușit să-l impresioneze pe selecționerul Emil Săndoi, în condițiile în care ambii au fost convocați în regim de urgență de selecționerul tricolorilor mici. Dacă Buzbuchi a impresionat în jocul de luni, cu Voința Sibiu, Gavra a reușit să se facă remarcat în amicalul de miercuri, disputat în compania chinezilor de la FC Bit. Tânărul vârf de atac al echipei patronate de Gică Hagi a reușit să înscrie două din cele trei goluri ale reprezentativei de tineret, punctând în minutele 48 și 67.
Gavra este golgeterul lotului U19 al României, calificat la Turul de Elită al Campionatului European. În prima fază a preliminariilor, fotbalistul Viitorului a fost principalul artizan al calificării României U19, după ce a înscris patru din cele cinci goluri ale tricolorilor. Reprezentativa României a încheiat pe primul loc grupa din care au mai făcut parte Italia, Suedia (țara gazdă a turneului) și Azerbaidjan.
Gavra nu a fost însă singurul reprezentant al Academiei Hagi, pentru naționala lui Săndoi evoluând de asemenea mijlocașul Alin Cârstocea și portarul Al. Buzbuchi, ambii ca titulari. Primul a evoluat până în minutul 60, în timp ce goalkeeperul constănțean a apărat poarta tricolorilor mici pe durata primei reprize.
Un alt fotbalist al Viitorului, Romario Benzar, nu a putut evolua în acest meci din cauza unei accidentări.
Cristian PAHOMIE

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 03 Februarie 2012
Stire din Sport : FC Farul l-a pierdut pe Gueye
Miercuri, 01 Februarie 2012
Stire din Sport : Steaua se întoarce "acasă" în Ghencea
Pagina a fost generata in 0.4416 secunde