Georgiana Aniței, titlul mondial în proba de triplu salt la Campionatul Mondial din Columbia

74
Georgiana Aniței, titlul mondial în proba de triplu salt la Campionatul Mondial din Columbia - atletism-1437298723.jpg

Articole recomandate

Atleta româncă Georgiana Aniței a cucerit titlul mondial și medalia de aur în proba de triplusalt la CM de cadeți de la Cali (Columbia), impunându-se de o manieră categorică, o victoria clară de la prima la ultima săritură, din această a 6-a tentativă realizând, cu 13,49 m, cea mai bună performanță mondială a anului, potrivit Realitatea.net.



Medaliile de argint și de bronz au fost câștigate, la distanță apreciabilă, de chinezoaica Rui Zeng — 13,04 m (a doua săritură ca valoare 12,98 m), respectiv de cubaneza Yanna Anay Armenteros — 13,04 (a doua săritură, 12,74 m).

Născută pe 26 martie 1999, Georgiana Iuliana Aniței este membră a clubului SCM Bacău. Anul acesta, ea a obținut titlul național indoor la junioare cu un rezultat superior celui în aer liber, 13,60 m, fiind, de asemenea, medaliată cu aur la probe combinate (pentatlon, pentru junioare).

Ca și predecesoarele ei , Cristine Spătaru și Florentina Marincu, Aniței concurează la CM de la Cali și la săritura în lungime, unde a obținut calificarea în finală chiar în dimineața dinaintea marelui succes de la triplusalt.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2765 secunde