Gimnastele Farului trec la alt nivel! Compoziţii coregrafice la sol realizate de doi experţi olandezi

278
Gimnastele Farului trec la alt nivel! Compoziţii coregrafice la sol realizate de doi experţi olandezi - 1-1643798761.jpg

Articole de la același autor

Gimnastica este, la nivel mondial, într-o continuă transformare. Se schimbă coduri de punctaj, se perfecţionează elementele, iar accesul la noile informaţii este esenţial. De aceea, Federaţia Română de Gimnastică a apelat la serviciile a doi reputaţi tehnicieni din Ţările de Jos.

Şapte gimnaste, şapte compoziţii coregrafice la sol realizate de doi experţi olandezi, Patrick Kiens şi Daymon Jones.

Senioarele Maria Ceplinschi, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, toate de la CS Farul Constanţa, Ana Bărbosu şi junioarele Sabrina Maneca Voinea, de la CS Farul Constanţa, Amalia Puflea şi Amalia Ghigoarţă experimentează, în aceste zile, în premieră, un alt mod de abordare a părţii artistice a unui exerciţiu.

Patrick Kiens şi Daymon Jones au venit în România, la Izvorani, şi se află la sala de gimnastică, unde lucrează individual cu cele şapte fete. Compoziţiile au fost concepute în funcţie de personalitatea fiecăreia dintre gimnaste, în conformitate cu cerinţele Noului Cod de Punctaj (2022-2024).

Gimnastelor le-au fost prezentate şi noile criterii de evaluare din punct de vedere artistic a exerciţiilor la sol şi bârnă.

„Am ales să lucrăm noile compoziţii ale fetelor cu Patrick Kienes, pentru că este unul dintre cei mai buni coregrafi din lumea gimnasticii, a contribuit la realizarea Noului Cod de punctaj, astfel că avem informaţiile direct de la sursă”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică, directorul tehnic-gimnastică artistică feminin, Corina Moroşan.

Peste aproximativ o lună, Patrick Kiens şi Daymon Jones se vor întoarce în România, la Deva, pentru a pune la punct pentru cele şapte gimnaste cerinţele artistice la bârnă.

Patrick Kiens lucrează direct cu Comitetul Tehnic Feminin din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică pentru tot ceea ce înseamnă componenta artistică la bârnă şi la sol în codul de punctaj.

Kienes şi Jones au venit în România la iniţiativa directorului tehnic pentru gimnastica artistică feminină, Corina Moroşan, acţiunea fiind susţinută de Mariana Bitang şi Octavian Bellu prin Fundaţia Casa Campionilor.

XXX

Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, a declarat că rezultatele slabe obţinute la gimnastică în ultimii ani au dus la căderea federaţiei de specialitate pe locul nouă în topul finanţării de la bugetul de stat. Cu toate acestea, gimnastica va fi finanţată în continuare de la buget, dar în baza unor proiecte care să revitalizeze această disciplină.

„În momentul de faţă, asta este valoarea federaţiei de gimnastică. Dar vom investi foarte mult în gimnastică la nivel de cluburi. Îmi doresc să investim, pentru că sunt 48 de cluburi ale ministerului, şi doar 12 sau 15 secţii de gimnastică, ceea ce este foarte puţin. Vreau să deschidem în doi-trei ani încă 15 sau 20 de secţii de gimnastică. Pentru că gimnastica a ajuns exact ca sporturile de iarnă, se practică doar în anumite zone. Noi, dacă vrem gimnastică solidă, trebuie să avem gimnastică în toată ţara şi asta este cheia. În primul rând, acum trebuie să lucrăm câţiva ani pe bază, după care, dacă investim, eu cred că în 2032 gimnastica românească poate reveni”, a explicat ministrul Novak.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9549 secunde