Gimnastică: Larisa Iordache, nominalizată la premiul Piotr Nurowski

173
Gimnastică: Larisa Iordache, nominalizată la premiul Piotr Nurowski - iordachelarisa10-1352744004.jpg
Gimnasta Larisa Iordache, medaliată cu bronz la JO 2012 și cu aur la CE 2012, se află pe lista celor 5 sportivi nominalizați pentru obținerea premiului Piotr Nurowski, care include și o bursă școlară în valoare de 12.000 euro, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Pe lista celor 5 nominalizați, desemnați de către reprezentanții Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC) se mai află două înotătoare, Charlotte Bonnet (Franța) și Ruta Meilutyte (Lituania), un schior alpin, Marco Schwarz (Austria) și un gimnast, Oleg Stepko (Ucraina).

Larisa Iordache a fost invitată, alături de ceilalți patru nominalizați, să fie oaspetele celei de a 41-a Adunări Generale a EOC, care va avea loc pe 7 și 8 decembrie a.c în localitatea israeliană Eilat. Votul final pentru desemnarea câștigătorului va avea loc pe 8 decembrie, în timpul Adunării Generale.

Premiul Piotr Nurowski a fost creat în 2011 în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez, un reprezentat de marcă al olimpismului internațional care a pierit într-un tragic accident aviatic în aprilie 2010.

Pe lângă omagiul pe care îl aduce lui Piotr Nurowski, prin acest premiu EOC intenționează să-i încurajeze pe tinerii sportivi să se dedice sportului de mare performanță și în același timp să fie un exemplu pentru viitoarele generații în ceea ce privește adoptarea unui stil de viață sănătos, bazat pe valorile și principiile olimpice.

Pentru a doua oară de când a fost creat, premiul va intra în posesia celui care va fi desemnat cel mai valoros tânăr sportiv european. Câștigătorul va primi atât trofeul, cât și o bursă școlară în valoare de 12 000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7283 secunde