Guvernul britanic pregătește reluarea competițiilor sportive importante

853
Guvernul britanic pregătește reluarea competițiilor sportive importante - lewishamilton2812a-1587913999.jpg

Articole recomandate

Guvernul britanic va discuta săptămâna viitoare cu instanțele celor mai importante sporturi, pentru a pregăti reluarea competițiilor, când aceasta va fi posibilă în contextul pandemiei de coronavirus, scrie agerpres.ro.


Secretarul de stat pentru Cultură și Sport, Oliver Dowden, le-a declarat parlamentarilor că a avut "discuții productive" cu forurile conducătoare ale sportului britanic în legătură cu reluarea competițiilor după perioada de izolare.


Directorul general al federației anglo-galeze de crichet, Tom Harrison, a indicat că organizația sa a fost invitată să conducă un grup alcătuit din diverse sporturi, printre care fotbal, tenis și rugby, ca să pregătească revenirea pe terenul de joc.


Viitoarea reuniune marchează o "accelerare a procesului" pentru a ajuta sportul să revină "săptămânile viitoare", dacă vor exista progrese, a indicat o sursă pentru BBC.


Aceste reuniuni sunt considerate totuși doar "de pregătire" și vizează în primul rând să evite o nouă amânare după ce va fi autorizată reluarea competițiilor, potrivit BBC.


Cazul fiecărui sport va fi examinat separat, unele putând să fie reluate mai devreme ca altele. După toate probabilitățile, acest lucru se va întâmpla cu porțile închise, respectând regulile de igienă și de distanțare socială.


În spitalele din Marea Britanie au fost înregistrate peste 20.000 de decese datorate noului coronavirus.


În lumea sportului, pandemia a dus la suspendarea campionatelor de fotbal (Premier League) și rugby (Premiership) și la anularea turneului de tenis de la Wimbledon.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2258 secunde