Scandal la meciul Phoenix CSU Simona Halep - CSM Alexandria

Halal atmosferă de Crăciun! Antrenorul Miroslav Popov, dat afară de arbitri din Sala Sporturilor

871
Halal atmosferă de Crăciun! Antrenorul Miroslav Popov, dat afară de arbitri din Sala Sporturilor - 24668552166740982826301651068099-1639908028.jpg

Articole de la același autor

Anunţat drept o dispută aprigă pe parchet şi totodată un eveniment cu scopuri nobile, meciul de baschet dintre echipele feminine Phoenix CSU Simona Halep şi CSM Alexandria a lăsat un gust amar în tabăra constănţeană, care, la final, a acuzat dur deciziile brigăzii de arbitri.

Scandal în preajma sărbătorilor de Crăciun, sâmbătă, la Sala Sporturilor din Constanţa, unde Phoenix CSU Simona Halep a primit vizita celor de la CSM Alexandria, într-o partidă contând pentru etapa a 11-a a Ligii Naţionale de baschet feminin.

După două sferturi echilibrate (10-14 şi 13-13), formaţia vizitatoare avea la pauza principală avantaj de patru puncte, pe care, cum-necum, a reuşit chiar să-l mărească până la final, Constanţa neputând să se impună nici în sfertul trei (16-16), nici în sfertul patru (13-15).

De la Phoenix CSU Simona Halep, Bianca Voica-Nagy a fost principala marcatoare, cu 13 puncte şi cinci pase decisive, în timp ce americanca Ciara Eleanor Rosten a reuşit nu mai puţin de 18 recuperări.

Efortul constănţencelor a fost zadarnic, pentru că brigada de arbitri - Mihai Săndulache, Alexandru Stamate, Alin Bobeică - a împins de la spate formaţia din Alexandria, care probabil nu ar fi avut nevoie de sprijin pentru a se impune pe litoral. Arbitrii au taxat „la sânge” protestele oficialilor constănţeni, iar antrenorul Miroslav Popov nu numai că a fost eliminat, ci a şi fost dat afară din Sala Sporturilor.

„«De Crăciun, fii mai bun» pare să fie o sintagmă care îi lasă reci pe arbitrii care au condus ultimul meci al nostru de pe teren propriu din 2021. Altfel nu ne putem explica maniera total potrivnică în care şi-au făcut «treaba» la meciul nostru cu CS Municipal Alexandria.

Considerăm că formaţia oaspete avea suficiente resurse pentru a duce meciul până la capăt şi poate chiar să îşi păstreze parcursul bun de până acum din Liga Naţională, fără să fie nevoie şi de o «intervenţie» din exterior.

Ceea ce ne-am dorit a fi «meciul faptelor bune» a fost transformat, din păcate pentru noi şi pentru suporterii care au venit la sală pentru a-şi arăta suportul faţă de două familii nevoiaşe din judeţul Constanţa, într-un spectacol de prost gust cu brigada de arbitri în rol principal.

Punctul culminant al acestui «spectacol» de neînţeles a fost atins înaintea pauzei mari, când antrenorul Miroslav Popov a fost eliminat pentru că a îndrăznit să îşi ceară dreptatea. Mai trist este că aceiaşi arbitri au considerat că sancţiunea este prea blândă, aşa că au plusat şi l-au dat afară şi din Sala Sporturilor.

În final, nu ne rămâne decât să urăm atât brigăzii de arbitri, dar mai ales suporterilor noştri «Sărbători Fericite» şi nu uitaţi să fiţi mai buni!”, au transmis reprezentanţii clubului constănţean.

XXX

În urma acestei înfrângeri, Phoenix CSU Simona Halep a coborât pe locul şapte în clasament, cu 13 puncte.

Etapa viitoare, joi, 23 decembrie, formaţia constănţeană va juca, în deplasare, cu CS Rapid Bucureşti.

Foto: Facebook / Academia Phoenix CSU Simona Halep



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.471 secunde