HC Dobrogea Sud continuă aventura europeană. "Putem trece și de Csurgoi!"

191
HC Dobrogea Sud continuă aventura europeană.

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a făcut spectacol, duminică seară, la Sala Sporturilor din Constanța. Echipa antrenată de Zvonko Sundovski și George Buricea a dat piept cu turcii de la Antalyaspor, în manșa secundă a turului întâi preliminar din Cupa EHF. 


După ce, în urmă cu o săptămână, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 24-24, constănțenii s-au mobilizat și nu le-au mai dat nicio șansă adversarilor. De la 5-3, în minutul 8, Chikovani și compania au accelerat la 8-3, în doar patru minute, și au dat recital pentru suporteri. 


Brazilianul Chiuffa a ieșit la rampă, cu șase goluri marcate în prima repriză, pe care Dobrogea Sud a încheiat-o cu un avantaj decisiv, scor 16-9! Nistor a preluat ștafeta și a deschis repriza secundă cu trei goluri consecutive, iar Malinovic și Omar i-au ținut isonul, în timp ce Hendawy l-a "copiat" și el pe Iancu, închizând poarta minute bune. 
S-a terminat 29-16 pentru HC Dobrogea Sud, echipă care, în urma acestei victorii, merge în turul al doilea preliminar al Cupei EHF. 
Suporterii au fost și ei la înălțime. Aceștia au creat o atmosferă incendiară și au pus presiune pe turci, astfel că gruparea de pe malul Bosforului nu a reușit să țină pasul cu echipa de pe litoral. 


"Am controlat de la început la sfârșit meciul. Mă bucur că jocul a fost mult mai bun, ne dă speranțe, după înfrângerile din campionat. Sper ca echipa să își revină. Aveam nevoie de această victorie, ne-am răzbunat pentru nereușitele din meciurile pierdute, este o gură mare de oxigen. Așteptăm turul 2, vom întâlni un adversar mult mai puternic, dar eu spun că putem trece și de Csurgoi", a declarat, la finalul partidei, președintele HC Dobrogea Sud, Ionuț Stănescu. 


Antrenorii Zvonko Sundovski și George Buricea au trimis în teren următorii jucători: Iancu, Hendawy, Vasile - Chiuffa 6, Malinovic 5, Nistor 5, Chikovani 3 (2x7m), Omar 2, Ignat 2, Andrei 2, Susanu 2, Csog 1, Simovic 1, Mocanu. 


HC Dobrogea Sud a ajuns la cea de-a 10-a victorie în Europa, toate în Cupa EHF, după cele două cu BSK Handball Elite (Norvegia) și cea cu SC Magdeburg, de la Constanța, din sezonul 2017-2018, cele două cu Plzen (Cehia), Malmo (Suedia) și Liberbank Cuenca (Spania), din sezonul 2018-2019. 


"Dubla" cu maghiarii de la Csurgoi se va juca în 5-6 octombrie, turul, la Constanța, și 12-13 octombrie, returul. 


Urmează duelul cu Dinamo 
HC Dobrogea Sud se pregătește acum de un duel de foc, cu Dinamo București. Partida va avea loc în capitală, pe 15 septembrie. 
Este bine cunoscută rivalitatea dintre cele două echipe. În sezonul trecut, HCDS și Dinamo au disputat finala campionatului, câștig de cauză având "câinii roșii". 


Cu o eventuală victorie în fața bucureștenilor, HC Dobrogea Sud ar sparge gheața în Liga Zimbrilor, competiție în care a înregistrat două înfrângeri, cu Minaur Baia Mare și cu Potaissa Turda. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5077 secunde