Cupa EHF la handbal masculin

HCDS, tocată de arbitri în euro-duelul cu Csurgoi. Calificarea se joacă în Ungaria!

179
HCDS, tocată de arbitri în euro-duelul cu Csurgoi. Calificarea se joacă în Ungaria! - hcds-1570383372.jpg

Articole de la același autor

Handbal Club Dobrogea Sud a avut parte de un meci extrem de greu, sâmbătă seară, la Sala Sporturilor. Constănțenii au primit vizita maghiarilor de la Csurgoi KK, în prima manșă a turului al doilea preliminar din Cupa EHF. 


Cu un nou antrenor pe banca tehnică, în persoana lui Djordje Cirkovic, constănțenii au încercat să etaleze un handbal bun, să câștige și să continue aventura europeană. 


Schimbarea de atitudine a handbaliștilor de la malul mării s-a văzut încă din primul minut. Chiar dacă noul antrenor nu a avut timp la dispoziție să pregătească acest meci, constănțenii au jucat cu inima, iar în unele momente chiar au reușit să își depășească adversarii la toate capitolele. 


Echipa din Ungaria nu s-a lăsat însă impresionată și, la pauză, a intrat în avantaj la cabine, scor 12-9. În partea a doua, constănțenii au călcat accelerația și au preluat conducerea, scor 19-18, dar nu au păstrat ritmul până la final. 
În urma unui joc mai bun, dar și a arbitrajului, care nu s-a ridicat la nivelul meciului, Csurgoi s-a impus finalmente cu 24-22 și are prima șansă la calificarea în turul al treilea preliminar. 
Așadar, Djordje Cirkovic a debutat cu o înfrângere, dar este încrezător că echipa poate evolua în bine. 
"Am primit exact ce am cerut de la jucători - energie și atitudine. Dar, se vede că a intrat frica în jucători. Pe plan tactic avem multe probleme. Am ajuns, cu atitudine și apărare bună, la plus un gol, dar am pierdut foarte ușor avantajul. Dacă avem așa atitudine, cu siguranță vom crește. E greu după ce pierzi acasă să mai întorci calificarea. Csurgoi este o echipă bine organizată. Vom vedea și cum va fi arbitrajul acolo, nu se știe niciodată", a declarat Djordje Cirkovic. 


"E bătaie de joc!" 
Arbitrii austrieci Bolic și Hurich au tolerat jocul tare al oaspeților în prima repriză, când au luat câteva decizii eronate în defavoarea echipei de la malul mării, în momentele de echilibru. Au continuat să fie "vedetele" jocului și au dictat eliminări cu duiumul, șase numai pentru HCDS! 


"Atitudinea s-a schimbat total, băieții au dat totul pe teren, dar cu un asemenea arbitraj nu ai ce să faci. E bătaie de joc ce s-a întâmplat. Și știe toată lumea de unde avem acest arbitraj, de la cei care s-au dat singuri afară și pe care unii îi plâng acum! Cu un asemenea arbitraj acolo, te distrug", a adăugat și antrenorul secund George Buricea. 


Darko Pavlovic, fostul jucător al HCM-ului în sezonul 2009/2010, s-a întors la Constanța în postura de adversar. Este secundul lui Alem Toskic la Csurgoi, unde și-a încheiat cariera de handbalist. 


"După 9 ani, am revenit la Constanța. Știam că meciul va fi foarte greu, dar am vorbit să jucăm din primul până în ultimul minut la fel de concentrați. Astăzi am câștigat, dar este prima parte. La Csurgo ne așteaptă a doua parte", a spus Pavlovic. 


XXX 
Pentru HCDS, au jucat: Hendawy, Vasile, Iancu - Nikolic (5), Malinovic (4), Chikovani (4), Andrei (3), Simovic (2), Omar (2), Chiuffa (1), Rotaru (1), Csog, Susanu. 


Returul dintre Csurgoi și Handbal Club Dobrogea Sud va avea loc, pe 12 octombrie, la Csurgo. Maghiarii pornesc cu prima șansă, însă nu este exclus ca echipa de la malul mării să facă un meci mare și să întoarcă soarta calificării. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3921 secunde