Liga Campionilor la handbal masculin

HCM Constanța joacă astăzi "prima finală" pentru calificare

637
HCM Constanța joacă astăzi

După ce ieri au câștigat războiul cu troienele de zăpadă, HCM Constanța se pregătește acum de o nouă luptă pe viață și pe moarte. În această seară, cu începere de la ora 20, constănțenii joacă la Buzău partida cu Orlen Wisla Plock, partidă care contează pentru etapa a VIII-a din grupele Ligii Campionilor.


HCM-ul are spre deosebire de adversarii din această seară liniștea clasamentului din campionatul național. Constănțenii sunt lideri autoritari în campionat după primele 14 etape în vreme ce echipa antrenată de danezul Lars Walther pare a-și fi luat deja adio de la titlul de campioană în acest sezon. După 16 etape scurse, Wisla ocupă în acest moment locul 2 în campionatul național al Poloniei, fiind la șase puncte în urma rivalilor de la Kielce.
Elevii lui Constantin Ștefan, Eden Hairi și Alexandru Buligan sunt conștienți de faptul că singura variantă în acest meci este victoria la cel puțin două goluri diferență, pentru a fi siguri de calificare în caz de egalitate de puncte cu polonezii la sfârșitul meciurilor din grupă. Prima confruntare dintre cele două echipe a fost câștigată de polonezii de la Wisla, scor 30-29, grație unui gol marcat în chiar ultima secundă a timpului regulamentar de joc. Partida dintre HCM Constanța și Orlen Wisla Plock va fi arbitrată de o brigadă din Slovacia formată din Milan Sivak și Peter Dvorsky. Victoria în meciul de astăzi este însă doar primul pas pe care campionii României trebuie să-l facă pentru a fi siguri de obținerea biletelor pentru optimi, cele două puncte obținute în primele șapte meciuri din grupă obligându-i să câștige și ultimele două confruntări, cu rușii de la Sankt-Petersburg și cu slovenii de la Cimos Koper.
Cristian PAHOMIE



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4048 secunde