Petru Ghervan va conduce în premieră naționala de handbal masculin

HCM trimite la lot șase jucători pentru turneul Panonia Cup

640
HCM trimite la lot șase jucători pentru turneul Panonia Cup - 5415a1b662e89ddebdfac1c5e9b98701.jpg

Articole de la același autor

Reprezentativa de handbal masculin a României va participa, în perioada 29-31 octombrie, la turneul amical Panonia Cup, competiție organizată în Ungaria, în memoria fostului internațional Marian Cozma, unde tricolorii vor fi conduși, în premieră, de noul selecționer, Petru Ghervan.

Antrenorul Petru Ghervan a fost propus de Comisia tehnică a Federației Române de Hand-bal pentru funcția de selecționer al naționalei masculine a României, tehnicianul Bucovinei Suceava având susținerea președintelui Cristian Gațu.
"Comisia tehnică l-a propus Consiliului de administrație pentru funcția de selecționer pe Petru Ghervan. Consiliul va analiza această decizie și se va lua o hotărâre. Personal, agreez această propunere", a explicat Gațu.
Naționala României a rămas fără selecționer după ce, la începutul lunii august, Federația Europeană de Handbal l-a suspendat pe Aihan Omer pe o perioadă de cinci ani din orice competiție, din pricina implicării în scandalul "Mită pentru arbitri". După această decizie, Ghervan a fost numit interimar până la judecarea apelului pe care Omer l-a făcut la decizia EHF. Secund a rămas Sorin Toacsen.
Primul turneu în care Ghervan va conduce naționala este Panonia Cup, unde tricolorii vor o victorie pe care să o dedice fostului lor coleg, Marian Cozma, asasinat, în februarie, într-un local din Veszprem. În vederea competiției maghiare, componenții lotului României se vor reuni, pe 22 octombrie, la Oradea, pe lista convocaților figurând și șase jucători de la campioana HCM Constanța: portarii Ionuț Stănescu, Mihai Popescu, extremele Laurențiu Toma, Alexandru Sabou și interii Daniel Mureșan și Alexandru Csepreghi.
Adversarele României vor fi reprezentativele Serbiei, Un-gariei și Tunisiei, toate cele trei echipe fiind prezente și la ediția 2009 a Campionatului Mondial.
vvv
Partida dintre echipele Steaua București și CSM Medgidia, contând pentru etapa a noua a Ligii Naționale de handbal masculin, se va disputa în data de 22 noiembrie, dar nu la Chiajna, ci, foarte probabil, la Buzău, după ce clubul roș-albastru a fost sancționat, pentru afișarea, la meciul de campionat cu Bucovina Su-ceava, a câtorva bannere pe care erau inscripții împotriva oficialilor FRH.
Pentru că a fost inclusă în categoria recidiviști, Steaua a primit o amendă de 1.200 lei și i-a fost ridicat dreptul de organi-zare de meciuri pe teren propriu pe o perioadă de două etape, în care adversare îi vor fi Pandurii Târgu Jiu și CSM Medgidia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Septembrie 2009
Stire din Sport : Pentru "Păsărilă"!
Vineri, 02 Octombrie 2009
Stire din Sport : "Ne-au furat victoria!"
Marţi, 29 Septembrie 2009
Stire din Sport : Lotul Tomisului va fi redus numeric
Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
Stire din Sport : Campioana a acaparat fotoliul de lider
Pagina a fost generata in 1.1529 secunde