Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului

Horia Tecău merge mai departe, Sorana Cârstea - out!

565
Horia Tecău merge mai departe, Sorana Cârstea - out! - 08978b3201ff733e78ab3cabcf5a8d4e.jpg
Perechea Horia Tecău (România) / Lucas Arnold Ker (Argentina) s-a calificat în turul doi al probei de dublu masculin de la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care se desfășoară, în această perioadă, pe terenurile de la Melbourne.
Tenismanul constănțean și partenerul său au făcut un meci mare în manșa inaugurală, în care au avut de înfruntat adversari foarte puternici, Wesley Moodie (Africa de Sud) și Mihail Iujnîi (Rusia). După ce Tecău și Ker au cedat primul set, 4-6, soarta întâlnirii se putea decide în cel de-al doilea, în care s-a mers cap la cap până la 6-6 și s-a intrat în tie-break. Aici, cuplul româno-argentinian s-a impus cu 7-4 și balanța s-a echilibrat. Și setul trei a fost pe muchie de cuțit, dar a revenit, în cele din urmă, lui Tecău și Ker, scor 7-5.
Astfel, constănțeanul și coechipierul său acced în faza următoare, în care vor întâlni perechea învingătoare din partida Leos Friedl / Davis Skoch (Ceh) - Lukas Dlouhy (Cehia) / Leander Paes (India, cap de serie nr. 3).
Vești bune și din turneul de dublu feminin, unde Monica Niculescu (România) și Yung-Jan Chan (Taiwan) au reușit să se califice în turul doi, grație victoriei clare din prima rundă, scor 6-3, 6-1, în compania cuplu-lui Monique Adamczak / Nicole Kriz, ambele re-prezentante ale țării gazdă. În faza următoare, Monica și partenera sa le vor avea drept adversare pe învingătoarele din meciul Casey Dellacqua (Australia) / Marina Erakovic (Noua Zeelandă) - Alla Kudriavteva / Ekaterina Makarova (Rusia, cap de serie nr. 11).
Monica Niculescu a decis să joace și în turneul de dublu mixt, unde va face pereche cu austriacul Julian Knowle, iar primii lor oponenți sunt Flavia Pennetta (Italia) și Marcelo Melo (Brazilia).

Fără românce la individual feminin
Din păcate, România nu mai are nicio reprezentantă în proba de simplu feminin, după ce ultima "supraviețuitoare", Sorana Cârstea, a ieșit și ea de pe tabloul principal. Ieri, în turul secund, românca a fost învinsă, după o partidă de două seturi, scor 4-6, 3-6, de rusoaica Alisa Kleibanova, favorita nr. 27.
Pentru evoluțiile de la Australian Open, Sorana Cârstea a primit un cec în valoare de 31.500 de dolari australieni.
Celelalte patru românce care au jucat în proba individuală a turneului feminin de la Melbourne - Edina Gallovits, Monica Niculescu, Raluca Olaru și Alexandra Dulgheru - fuseseră eliminate în prima manșă.
La simplu masculin, Victor Hănescu are astăzi mari emoții în meciul din turul doi, pentru că, de partea cealaltă a fileului, se află marele favorit al turneului, elvețianul Roger Federer, liderul clasamentului mondial.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4221 secunde