Președintele COSR, Mihai Covaliu:

"Îi susținem financiar pe toți sportivii calificați la JO de la Tokyo"

245

Articole de la același autor

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a adoptat o serie de măsuri privind continuarea susținerii pregătirii sportivilor pentru Jocurile Olimpice Tokyo (amânate pentru 2021) pe perioada stării de urgență.

În conformitate cu hotărârile Comitetului Olimpic Internațional și cu noile măsuri adoptate de grupul de lucru al forului internațional privind principiile sistemului de calificare pentru JO de la Tokyo, toți sportivii care și-au câștigat calificarea și toate locurile cotă obținute de fiecare Comitet Olimpic Național rămân valabile.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Team Romania - Echipa Olimpică are în acest moment 59 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la 12 discipline: înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă și box.

"Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi va susține financiar pe toți sportivii din loturile olimpice de seniori cu obiectiv JO Tokyo, dar și pe cei din loturile olimpice de tineret cu perspectiva intermediară de calificare la JO Tokyo și cu obiectiv principal JO Paris 2024. Această finanțare a fost aprobată de Comitetul Executiv al COSR, ținând cont de recomandările Comisiei Tehnice Olimpice pentru Sportul de Performanță, care a cerut adaptarea antrenamentelor conform acestei perioade de necesitate în care se află România.

Primele de lot olimpic au fost diminuate cu 25% pe toată perioada stării de necesitate pentru sportivi și plafonate pentru antrenorii principali la nivelul celui mai bun sportiv aflat în pregătire", a declarat, pentru cosr.ro, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2538 secunde