Ilie Floroiu, omagiat și aplaudat pentru recordurile sale într-o cursă de 1.000 metri

218
Ilie Floroiu, omagiat și aplaudat pentru recordurile sale într-o cursă de 1.000 metri - atletismiliefloroiu-1374424930.jpg

Articole de la același autor

Se împlinesc 35 de ani de când recordurile naționale ale fostului mare atlet constănțean Ilie Floroiu, de 5.000 și 10.000 de metri, sunt încă în picioare. Considerând că este un eveniment special, actualul director general al Clubului Sportiv Farul Constanța, Ilie Floroiu, a organizat o reuniune atletică pe Stadionul "Farul", acolo unde, alături de alte nume mari din sportul românesc, a alergat într-o cursă de 1.000 de metri, în aplauzele tuturor.
Cu același echipament cu care alerga și acum trei decenii, fostul mare atlet Ilie Floroiu a concurat, zilele trecute, alături de alte nume sonore din sportul românesc, într-o cursă de 1.000 de metri organizată pe Stadionul "Farul", care a marcat 35 de ani de la obținerea celor două recorduri naționale, de 5.000 și 10.000 de metri, încă nedoborâte.
Printre cei care au luat startul s-au numărat Cătălin Andreica (deținătorul celei mai bune performanțe interne la maraton), Fița Lovin (medaliată la Jocurile Olimpice, la Mondiale și la Europene), Petrică Lupan (multiplu campion național de seniori și recordman la 5.000 m, cel căruia directorul actual al Farului i-a doborât recordul național la 5.000 m), Doina Melinte (fostă campioană și vicecampioană olimpică) sau Paula Ivan (fostă campioană și vicecampioană olimpică). 
Startul a fost dat de antrenorul Daniel Cojocaru, și așa cum era de așteptat, Ilie Floroiu a încheiat cursa pe primul loc, chiar dacă nu s-a refăcut după o accidentare la gambă.
În tribune, au fost prezente multe personalități sportive care l-au susținut pe Floroiu de-a lungul carierei sale, prieteni, rude și simpatizanți. I-am putut vedea pe Gabi Szabo, Carmen Tocală, Andreea Răducan, Elena Frîncu, Florin Matei, Monica Iagăr, Claudiu Teliceanu, Mihai Orzan, Lenuța Dragomir, Dumitru Mihăilescu, Szolt Gyongyosi, Petre Buduru, Paul Peniu, Ion Nițulescu, Monica Marinescu, Radu Gheorghe, Emil Ionescu, Mariana Tudora, Mihai Echimenco, Sorin Bașturea, Cristiana Spânu, Marcela Fumea.
"Am terminat cursa cu bine și mă bucur că au luat parte la acest eveniment mulți colegi de-ai mei din vechea generație. Am avut emoții. Așa cum au fost stabilite, sunt convins că, la un moment dat, recordurile mele vor fi doborâte", a declarat la finalul cursei, Ilie Floroiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4177 secunde