România - Bosnia-Herțegovina 3-0, în preliminariile CM 2010 la volei masculin

Concurs În pași de vals, spre turneul final

242

Articole de la același autor

Reprezentativa de volei masculin a României a încheiat triumfătoare turneul de la Viena, contând pentru Grupa C preliminară europeană a Campionatului Mondial din 2010. După victoriile cu Ungaria (3-2) și Austria (3-0), în ultimul joc, formația antrenată de Stelian Moculescu a obținut un nou succes, scor 3-0 (25-21, 25-20, 25-21), în compania selecționatei Bosniei-Herțegovina.
Meciul cu bosniacii, întins pe durata a 105 minute, a fost controlat cu autoritate de tricolori, singurele secvențe în care adversarii au avut un avantaj fragil (3-1) petrecându-se în debutul setului secund. Așa cum se întâmplase și în întâlnirea precedentă, cea cu Austria, Adrian Gontariu a jucat fenomenal, aducând pentru echipa României 20 de puncte (17 din atac, două la blocaj și unul direct din serviciu).
Sextetul de bază al României: Lucian Dascălu, Radu Began (de la CVM Tomis Constanța), Bogdan Olteanu, Dan Borota, A. Gontariu, Sergiu Stancu. Libero - Adrian Feher. Alți doi voleibaliști de la CVM Tomis au mai făcut parte din lotul deplasat la Viena - Laurențiu Lică (a jucat contra Bosniei) și Florin Voinea.
După meci, selecționerul Stelian Moculescu s-a arătat încântat de evoluția echipei sale, pe care a preluat-o doar de câteva săptămâni. "Sunt mulțumit și îi felicit pe jucători pentru această performanță. Ne-am apărat perfect și cred că nimeni nu s-a îndoit vreun moment de victorie", a spus tehnicianul român.
Într-o altă partidă, Austria - Ungaria 3-0. Clasament final: 1. România 6 p (3-0), 2. Austria 5 p (2-1), 3. Bosnia-Herțegovina 4 p (1-2), 4. Ungaria 3 p (0-3). Echipa României s-a calificat în faza a doua a preliminariilor Campio-natului Mondial din Italia 2010, fiind repartizată în Grupa G, alături de Grecia (gazda turneului, în luna mai), Portugalia, Slovenia și Danemarca. Din această grupă, primele trei clasate vor merge în play-off.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0568 secunde