Noi performanțe pentru Alexandru Pop, Marian Piron și Vasile Tilibașa

În Top 100 al Semi-maratonului Internațional București

171
În Top 100 al Semi-maratonului Internațional București - atletism-1369143087.jpg
Trei atleți veterani constănțeni au reușit performanța de a termina Semi-maratonul Internațional București, trecând chiar linia de sosire, după cei 21 de kilometri, în plutonul primilor 100 de alergători.

Nu mai puțin de 25 grade Celsius indica termometrul la startul Semi-maratonului Internațional București, dar acest lucru nu i-a speriat pe cei aproximativ 2.000 de temerari înscriși în cursa principală. Printre aceștia, și trei constănțeni, toți reușind să încheie cu bine aventura.

Astfel, Alexandru Pop și Marian Piron, de la CS CFR Constanța, s-au clasat pe locurile 37, respectiv 43, timpii obținuți fiind 1:31.14, respectiv 1:32.18, iar Vasile Tilibașa, de la Asociația Sportivă Universitară "Andrei Șaguna", a ocupat poziția a 90-a (timp, 1:38.20).

"Ne-am pregătit foarte bine pentru acest eveniment, iar rezultatele obținute sunt foarte bune, în condițiile în care s-a alergat pe o căldură sufocantă. Cel puțin în a doua jumătate a cursei, au fost peste 30 de grade Celsius, ceea ce ne-a încetinit cu minimum 2-3 minute. Din pricina caniculei, opt concurenți au fost nevoiți să abandoneze cursa, dintre aceștia trei fiind luați cu ambulanța și duși la spital, unde au rămas internați", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alexandru Pop.

Prezent la eveniment, ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, i-a felicitat pe organizatorii Semi-maratonului Internațional București, pentru participarea a circa 6.000 de oameni la cursele desfășurate în centrul Capitalei.

"Felicit organizatorii pentru acest eveniment. Este un moment de mare bucurie pentru că avem o participare atât de mare. 6.000 de participanți este un lucru extraordinar, iar asta demonstrează că oamenii au nevoie de mișcare, doresc să facă mișcare. Trebuie să le oferim evident cadrul. Sportul înseamnă sănătate, iar sănătatea înseamnă o națiune mult mai bucuroasă și mai eficientă", a afirmat Bănicioiu.

v v v

La cursă, au fost sportivi din 43 de țări. Cei mai mulți alergători au fost din România, apoi Franța, Italia, Germania, Statele Unite ale Americii, China, Ungaria, Portugalia, Olanda și Anglia.

Kirui Nicholas Kipgeno (Kenya) și Mary Naali (Tanzania) au câștigat locurile I la semi-maraton, fiind cronometrați în 1:04.07, respectiv, 1:16.32.

Cursele naționale de semi-maraton au fost câștigate de Ștefan Lupulescu (1:12.32), respectiv Alina Petrescu (1:20.24).

Cu ocazia acestui eveniment, au mai fost organizate și alte curse, o ștafetă pe echipe, unde câte patru alergători au parcurs 5,27 km, o cursă rezervată persoanelor în scaun cu rotile, o cursă individuală pe distanța de 10,548 km, o cursă populară de 3,5 km în jurul Palatului Parlamentului, precum și curse de copii pe categorii de vârstă, de la 4 la 12 ani.

v v v

Următorul concurs la care vor participa atleții constănțeni va avea loc peste trei săptămâni, pe stadionul "Iolanda Balaș Sotter": Campionatul Național Masters de pistă, unde obiectivul este câștigarea a cel puțin o medalie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2521 secunde