Inovații tehnologice prezente la Cupa Mondială din Brazilia

69
Inovații tehnologice prezente la Cupa Mondială din Brazilia - braziliacm201406798700-1403278657.jpg

Articole recomandate

Meciurile Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia oferă pe lângă spectacolul competiției și o serie de inovații tehnologice introduse la această ediție a turneului final, relatează joi Washington Post, în ediția sa electronică.


Una dintre cele mai importante inovații introduse la această ediție a turneului final este tehnologia camerei de linia porții, care transmite în timp real dacă mingea a depășit linia porții, arbitrul central fiind înștiințat imediat pentru a valida golul.


Spray-ul de spumă albă, cunoscut ca '9:15 Fairplay', este biodegradabil și se evaporă după câteva minute. Această spumă a fost folosită deja în Major Soccer League din SUA și în prima ligă din Brazilia, însă este pentru prima dată la un turneu final când arbitrul așează zidul folosind acest spray de spumă albă.


Balonul creat de Adidas pentru această ediție a Cupei Mondiale, denumit Brazuca, beneficiază de multe îmbunătățiri față de mingea oficială folosită la Cupa Mondială din Africa de Sud din 2010 (Jabulani, n. red.). Brazuca oferă aderență sporită, control mai bun, stabilitate și aerodinamică îmbunătățită. 


Stafful tehnic al echipelor reprezentative beneficiază de o aplicație disponibilă pe tablete prin care pot monitoriza de pe margine în timp real performanțele jucătorilor pe teren și datele primite îi pot ajuta să ia cele mai bune decizii, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5831 secunde