Ion Marin a schimbat așezarea "rechinilor", din 4-1-4-1 în 4-4-2

858

Articole de la același autor

Față de jocurile din prima parte a Ligii 1, Ion Marin a folosit contra Deltei Tulcea o nouă așezare, modulul 4-1-4-1 fiind înlocuit acum cu un clasic 4-4-2, în care brazilianul Gerlem a fost urcat al doilea vârf, alături de Chico.

După despărțirea de Farmache și Maxim, Băcilă și Gaston au ocupat în prima repriză posturile de fundași laterali. Stoperii au fost cei de pe finalul primei părți a campionatului, Pătrașcu - Rastovac. Mult retras în fața fundașilor centrali în tur, Ben Teekloh a jucat mai sus acum, alături de Rusmir, în centrul liniei mediene, iar pe margini au acționat Cr. Pantelie (dreapta) și Voiculeț (stânga).
Noua dispunere a liniei de mijloc îi conferă lui Ben mai mult spațiu de manevră, liberianul având rolul de a rupe construcția oponenților mult mai sus și apărând chiar cu șut în preajma careului advers.

Implantul Pantelie
Tânărul Cristian Pantelie a fost singurul implant al lui "Săpăligă" în formula de start dintre cei nou-sosiți în iarnă. Fostul tulcean a jucat mijlocaș dreapta și a lăsat o bună impresie, atât pe partea sa, cât și la combinații și la finalizare. Atletic și dispus la efort, Pantelie a coborât mult în sprijinul lui Băcilă, a pătruns bine pe culoare la combinații, pe dreapta, dar și în centru, a marcat și și-a creat ocazii.
Voiculeț a jucat mijlocaș stânga, intrând în rolul omului cu ultima pasă, și pare a fi responsabilul cu cornerele și loviturile libere de pe partea stângă, după cum Gaston bate de pe dreapta. Agresiv în apărare, senegalezul a găsit bine spațiile libere, are fuleu și a creat de câteva ori superioritate pe stânga.
Scutit de sarcinile defensive, Gerlem a marcat de două ori și a fost ținut mereu de Ion Marin sus, alături de Chico.

Pahor, la debut
Așezarea 4-4-2 s-a păstrat și după pauză. Fundaș dreapta a fost Mățel, stoperi au jucat Barbu și Pahor (debut la Farul), Emil Nanu a evoluat ca mijlocaș stânga, iar cele două vârfuri au fost Alibec și Gosic.
Slovenul Pahor este bun la cap și a intervenit decisiv la dueluri. "Săpăligă" l-a ținut pe sloven în teren 45 de minute, intrând în locul său Bubuleandră, după cum nici fundașul stânga Laurențiu Florea nu a jucat 60 de minute, fiind schimbat, post pe post, în minutul 99, de tânărul nigerian Mansur (18 ani).
Un alt puști, Matei, a arătat alură de conducător de joc, sprintând bine cu mingea la picior spre careul advers. Matei a bătut și cornerele, de pe ambele părți.
În absența lui Vlas (accidentat, ca și Păcuraru, D. Florea și Durbac), portarul din partea secundă a fost Florin Dobre (24 ani), căruia Farul II aproape i-a rezolvat transferul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9748 secunde