Ion Țiriac suspendă acordarea trofeului de la Madrid

240
Ion Țiriac suspendă acordarea trofeului de la Madrid - hepta2150786-1497948792.jpg

Articole recomandate

Ion Țiriac a cerut, într-o scrisoare trimisă președintelui Federației Internaționale de Tenis (ITF), David Haggerty, o audiere publică în cazul anchetei ITF cu privire la reacțiile lui Ilie Năstase, căpitanul echipei de Fed Cup a României, în meciul cu Marea Britanie, potrivit Agerpres. 


Totodată, Țiriac a trimis o scrisoare și președintelui circuitului profesionist feminin de tenis (WTA), Steve Simon, în care anunță că, în urma comentariilor agresive din partea WTA după ce Năstase a participat la premierea câștigătoarei turneului Madrid Open, Simona Halep, a decis să suspende acordarea trofeului Madrid Open.


În scrisoarea adresată lui David Haggerty, Țiriac, în calitatea sa de președinte de onoare al Federației Române de Tenis, afirmă că, după probele adunate de FRT, găsește mai multe elemente ''foarte nefericite și deranjante'' legate de incidentul de la meciul amintit. 


''Este clar că intervenția inițială a căpitanului echipei de Fed Cup a României a fost în limitele mandatului său și conform regulilor. Este surprinzător și neclar de ce arbitrul de scaun a refuzat să ia în considerare intervenția, refuzul declanșând un limbaj nepotrivit din partea d-lui Năstase, care, în consecință, a fost eliminat din teren. Apoi iadul a izbucnit pentru căpitanul nostru și pentru moralul echipei noastre, precum și pentru reputația federației'', a afirmat Țiriac în scrisoare. 


Țiriac consideră că o audiere publică este singurul mod pentru ''a asigura corectitudinea anchetei și pentru a asigura legitimitatea și imparțialitatea în rezoluția finală''. 


În scrisoarea adresată lui Steve Simon, Țiriac îl informează pe acesta că, ''în urma comentariilor agresive ale WTA în legătură cu decernarea trofeului de la Madrid anul acesta, în prezența d-lui Ilie Năstase'', a luat decizia de a retrage trofeul acordat în turneul feminin. 


''Mă refer la trofeul de aur și diamante, precum și la replicile de argint masiv - acestea nu vor mai fi acordate câștigătoarelor turneului feminin de la Madrid. Acest trofeu este un simbol oferit de mine personal câștigătoarei turneului și este acordat de mine sau de un invitat la alegerea mea la ceremonia de decernare a premiilor'', a precizat Țiriac. 


Năstase (70 ani), căpitan nejucător al echipei de Fed Cup a României, a fost suspendat de ITF pentru că le-ar fi insultat pe jucătoarea Johanna Konta și pe Anne Keothavong, căpitanul echipei Marii Britanii, precum și un arbitru și o jurnalistă, la meciul de la Mamaia (22 aprilie). 


Într-o conferință de presă susținută înaintea meciului de la Mamaia, Năstase a avut cuvinte ''sexiste'' și ''rasiste'' în legătură cu faptul că Serena Williams este însărcinată. ''Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolată cu lapte?!'', a putut fi auzit Năstase spunând de către jurnaliști. 


Ulterior, Ilie Năstase și-a cerut scuze într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook pentru ieșirile pe care le-a avut la meciul cu Marea Britanie și față de Serena Williams, însă a considerat că reacțiile presei au fost exagerate.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5191 secunde