Campionatul Național de box pentru seniori

Ionuț Gheorghe și Elvis Suliman și-au asigurat medaliile de bronz

378
Pugiliștii constănțeni Ionuț Gheorghe, de la CS Farul, și Elvis Suliman, de la Callatis Mangalia, și-au asigurat medaliile de bronz la Campionatele Naționale de seniori, competiție care se desfășoară, în aceste zile, la Arad.
Ei s-au calificat în semifinale, după ce au câștigat clar ultimele meciuri preliminare. La categoria 64 kg, Ionuț l-a spulberat pe Răducu Fănică, buzoianul aflându-se în inferioritate, motiv pentru care arbitrul a oprit lupta în repriza a treia, iar la secțiunea 69 kg, Elvis s-a impus la puncte în fața clujeanului Călin Botean.
Din păcate, alți trei boxeri constănțeni au ratat accesul spre podium. Cristian Crețu (CS Farul; 54 kg) a pierdut la puncte, Claudiu Panteliciuc (BC Adan; +91 kg) n-a rezistat în fața campionului Răzvan Cojanu, de la Dinamo, în timp ce Petrică Șchiopu (Callatis Mangalia; 60 kg), care l-a înfruntat pe Sergiu Bobaru (Petrom Ploiești), a ieșit din competiție în urma unei decizii controversate a arbitrilor.
"Am discutat și cu ceilalți oficiali și am ajuns la concluzia că a fost o decizie greșită. Arbitrii au considerat că, în ultimele secunde, prahoveanul a punctat cu o lovitură la bărbie, deloc clară, dar decisivă pentru a câștiga cu 5-4", a declarat președintele Asociației Județene de Box Constanța, Toma Matei.
În cursa pentru medalii, mai rămăseseră Ionuț Bodilcu (CS Farul; 81 kg) și Ionuț Neacșu (Callatis; 75 kg), care au boxat aseară, câștigătorii asigurându-și bronzul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.035 secunde