Ionuț Stroe: Luăm în calcul reluarea competițiilor pentru sporturile care se desfășoară în spații închise

179
Ionuț Stroe: Luăm în calcul reluarea competițiilor pentru sporturile care se desfășoară în spații închise - aud1-1594826388.jpg

Articole recomandate

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a avut miercuri o nouă rundă de discuții cu reprezentanții sporturilor care se desfășoară în spații închise, afirmând ulterior că ia în calcul reluarea competițiilor la aceste discipline, potrivit Agerpres.


"Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federațiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiții, cu ce probleme se confruntă și în ce fel poate MTS să ofere asistență. O veste importantă pentru sporturile care se desfășoară în spații închise este că luăm în calcul reluarea competițiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiții de siguranță pentru toți participanții", a declarat Stroe conform paginii sale de Facebook.


Reprezentanți acestor sporturi împreună cu Ionuț Stroe vor discuta cu oficiali ai INSP și Ministerul Sănătății pe marginea acestui subiect: "În acest sens, vom avea cât de curând o întâlnire cu colegii noștri de la Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății la care voi invita și federațiile sportive direct interesate de acest subiect. Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, șahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanțarea între participanți sau alte măsuri de protecție, astfel încât să minimizăm riscul de infectare".


Stroe a afirmat că a discutat cu reprezentanții federațiilor și despre bugetele din acest an, precizând că MTS va da dovadă de "flexibilitate".


"Un alt subiect important discutat astăzi cu federațiile este cel legat de bugete. Ne-am arătat disponibilitatea totală de a ne adapta la realitățile și nevoile curente ale structurilor sportive. Este evident că acest an ne-a adus provocări pe care nimeni nu le-ar fi putut anticipa, este o situație inedită pentru toată lumea, situație pe care încercăm să o gestionăm cât mai bine, iar în acest context MTS dă dovadă de flexibilitate și deschidere în fața cerințelor federațiilor", a mai spus Stroe.


Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanți ai următoarelor federații sportive: FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob și Sanie, FR Natație și FR Canotaj.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7197 secunde