Japonia va plăti costurile suplimentare generate de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo

874
Japonia va plăti costurile suplimentare generate de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo - stire2719mare1-1587469368.jpg

Articole recomandate

Japonia va plăti costurile suplimentare generate de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo (CIO) a anunțat luni că Japonia va plăti costurile suplimentare generate de amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus, informează agerpres.ro.


"Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a fost de acord ca Japonia să continue să acopere costurile pe care le-ar fi suportat în condițiile acordului existent pentru 2020", a precizat CIO, într-un format cu întrebări și răspunsuri pe site-ul său oficial.


Pe 24 martie, CIO și Japonia au convenit amânarea JO de vară de la Tokyo până în 2021, ca urmare a pandemiei de Covid-19, iar oficialii și experții japonezi au afirmat că această amânare ar putea costa între 3 și 6 miliarde de dolari, sau chiar mai mult.


"CIO va continua să fie responsabil pentru partea sa din costuri. Pentru CIO, este deja clar că asta înseamnă costuri suplimentare de câteva sute de milioane de dolari", a adăugat forul olimpic mondial.


Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Yoshihide Suga, a declarat în cursul unei conferințe de presă că nu a existat niciun acord între CIO și Japonia cu privire la costurile amânării Jocurilor.


În cursul discuției telefonice recente pe care guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, a avut-o cu șeful comisiei de coordonare a CIO, John Coates, cei doi nu au vorbit despre partea Japoniei pentru acoperirea costurilor amânării, a afirmat oficialul nipon, citat de agenția Kyodo.


La sfârșitul lunii martie, doamna Koike declarase că va cere Comitetului Internațional Olimpic să împartă costurile generate de amânarea competiției.


Conform noului program al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ceremonia de deschidere urmează să aibă loc pe 31 iulie 2021, iar cea de închidere pe 8 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se vor desfășura între 24 august și 5 septembrie.


CIO s-a referit și la o posibilă amânare suplimentară, până în 2022, a Jocurilor Olimpice afirmând: "Partenerii noștri japonezi și premierul ne-au arătat foarte clar că Japonia nu va putea să administreze o amânare dincolo de vara viitoare". Amânarea reprezintă o sarcină "uriașă" atât pentru organizatorii JO de la Tokyo, cât și pentru întreaga Japoniei, adaugă CIO.


"Amânarea va implica restricții și compromisuri din partea tuturor celor implicați. Nu există un model de amânare, însă CIO este încrezător că toate părțile complexe se vor uni și vor oferi Jocuri minunate", a conchis Comitetul Internațional Olimpic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6112 secunde