JO 2016 / Un tânăr sportiv a reușit să își învingă idolul, la opt ani după ce l-a întâlnit

184
JO 2016 / Un tânăr sportiv a reușit să își învingă idolul, la opt ani după ce l-a întâlnit - jophelps-1471093988.jpg

Articole recomandate

O imagine din 2008 cu înotătorul Joseph Schooling, care s-a fotografiat alături de americanul Michael Phelps, a devenit virală, pe rețelele de socializare, după ce tânărul și-a învins idolul, la Jocurile Olimpice de la Rio, informează News.ro.

Vineri dimineață, Joseph Schooling stabilește deja o performanță, el devenind primul singaporez care reușește să se califice într-o finală olimpică la natație. În scurt timp, rețelele de socializare sunt inundate de fotografii cu cei doi, cea din 2008 și cele surprinse după încheierea calificărilor.

Presa relatează că Schooling a fost la un moment dat obsedat de succesul lui Phelps, urmărind fiecare cursă a americanului pentru a putea studia în detaliu fiecare mișcare a acestuia.

Într-un interviu acordat ESPN în 2012, Joseph Schooling declara că își dorește o carieră de success, la fel ca cea a lui Phelps. "Nu știu dacă mi-am imaginat vreodată că aș putea avea o carieră ca a lui, dar sunt sigur că mulți și-ar dori să aibă 14 medalii olimpice și peste 20 de medalii la Campionatele Mondiale. Vreau să-mi fac o carieră a mea. Michael Phelps este idolul meu, dar vreau să-mi fac o carieră a mea", declara atunci Joseph Schooling.

În 2011, Schooling reușește să depășească recordul de vârstă al lui Phelps (15-16 ani) în cursa de 100 metri future, singaporezul declarându-se extrem de fericit pentru asta. Apoi, în 2012, Schooling își vede visul cu ochii și concurează alături de idolul său la o competiție desfășurată în Statele Unite.

"A fost unul dintre obiectivele mele", a spus atunci tânărul înotător.


Cei doi s-au întâlnit din nou la Jocurile Olimpice de la Londra, americanul consolându-l pe Joseph după calificările la 200 de metri fluture, scrie straitstimes.com. Din cauza unor probleme legate de echipamentul său, înotătorul din Singapore a obținut un timp foarte slab în calificări.

"Mergeam în urma lui Phelps după cursă, iar la un moment dat el s-a uitat la mine și m-a întrebat ce s-a întâmplat. I-am spus, iar el m-a îmbrățișat și mi-a spus: "Ești atât de tânăr, mai ai multe de realizat. Trebuie să înveți din asta. Ține capul sus și continuă să lupți"", a povestit tânărul.

Phelps l-a încurajat pe Joseph și după calificările de la Rio, după ce cei doi au înotat unul lângă celălalt. Atunci, tânărul din Singapore a obținut un timp mai bun decât al idolului său, sperând astfel că ar putea să-l învingă pe american în finală. Vineri seara, Joseph Schooling și-a îndeplinit visul și l-a învins pe idolul său într-o finală olimpică. Tânărul de 21 de ani a câștigat finala la 100 metri future, cu timpul de 50'39, mai bun decât cel din semifinale, în timp ce Phelps s-a clasat al doilea, cu un timp mult mai slab, chiar și decât cel din semifinale, 51’14.

"Nu-mi pasă să stabilesc un record mondial, dar dacă obțin argintul sau bronzul, este ca și cum aș fi pierdut. Victoria este totul", a declarat înainte de cursă tânărul din Singapore.

La finalul cursei, Schooling a declarat reporterilor: "Sunt în al nouălea cer. Mă simt minunat. Mi se pare ireal ce se întâmplă. Este o nebunie. Nu pot descrie în cuvinte ce simt acum. Este un vis devenit realitate".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1072 secunde