Jucători de fotbal, supravegheați non-stop cu ajutorul brățărilor electronice

510
Jucători de fotbal, supravegheați non-stop cu ajutorul brățărilor electronice - 00genk700x450-1508408058.jpg

Articole recomandate

Jucătorii echipei belgiene de fotbal Racing Genk sunt urmăriți tot timpul de către clubul lor cu ajutorul unor brățări electronice pe care sunt obligați să le poarte la mână, dezvăluie cotidianul Het Laatste Niewus.


Unii dintre fotbaliști nu sunt deloc încântați de această supraveghere obligatorie, pe care oficialii lui Genk au decis să o pună în aplicare pentru a optimiza prestațiile individuale.

Dispozitivele respective, denumite Whoops, înregistrează zi și noapte frecvența cardiacă a jucătorilor și variabilitatea acestea. Pe baza acestor date sunt calculate capacitatea de recuperare și timpul de odihnă necesar fiecărui jucător, pentru a se putea prezenta în cea mai bună formă fizică pe teren, adaugă HLN.

Utilizarea obligatorie a acestor brățări este însă un punct sensibil în cadrul lotului echipei belgiene. "Anumiți criminali poartă o brățară electronică la gleznă. La Genk, acestea sunt purtate la mână", a declarat unul dintre fotbaliști, care a preferat să-și păstreze anonimatul.

Comisia belgiană pentru protecția vieții private înțelege preocuparea jucătorilor. "Pentru ca legea să fie respectată, jucătorii trebuie să-și dea acordul în scris, deoarece datele medicale sunt considerate sensibile", a declarat responsabila cu comunicarea al comisie, Sarah Boulerhcha, citată de publicația belgiană.

"Un jucător nu poate fi obligat să poarte o astfel de brățară. În caz de refuz, el nu poate fi sancționat de clubul său. Însă, dacă se va întâmpla acest lucru, el poate duce plângere la instituția noastră", a adăugat Sarah Boulerhcha.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Stire din Sport : Duelul Dobrogei, pe terenul din Techirghiol
Pagina a fost generata in 1.5358 secunde