Tenis de masă

Jucătorii constănțeni străbat mapamondul în căutarea medaliilor

215
Jucătorii constănțeni străbat mapamondul în căutarea medaliilor - tenisdemasa-1429027800.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi până duminică, la Metz (Franța), va avea loc Open-ul Franței la tenis de masă, destinat categoriilor de juniori și cadeți, la feminin și masculin. La această puternică competiție, vor concura 21 de sportivi români, printre care se numără și constănțenii: Cristian Pletea (cadeți), Mihaela Plăeașu, Bianca Crișan și Alina Zaharia (junioare) și Antonio Pletea și Teodor Lipan (juniori). De asemenea, delegația României este însoțită de doi dintre tehnicienii constănțeni: Stelian Hașoti, antrenor la cadeți, și Liliana Sebe, la junioare. "Este un penultim concurs înainte de Campionatele Europene de juniori și cadeți, pentru care sportivii noștri se pregătesc. I-am trimis ca să fie în formă și să facă un pas înainte spre selec-ționare. Luna viitoare, va urma Open-ul Poloniei, însă nu știm exact cine se va duce, pentru că vom mai avea și Campionatul Național de individual și pe echipe juniori 1", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Viorel Filimon. 


Fără pauză între competiții
Atât pentru antrenori, cât și pentru sportivii de orice vârstă, este o perioadă foarte încărcată, căci urmează competiții peste competiții. Antrenorii sunt nevoiți să se împartă cum pot. De la juniorii și cadeții Constanței, trecem la seniori, care se pregătesc să cucerească medaliile mondiale. Mâine, Viorel Filimon va pleca îm-preună cu Eliza Samara într-un can-tonament de acomodare și pregătire, în Coreea. Imediat după, constănțeanca va participa la Campionatele Mondiale, în China. Alături de Eliza, vor mai concura și Cristina Hîrîci și Andrei Filimon. "Sperăm să se prezinte fiecare cât mai bine. Nu știm ce șanse avem la medalii, pentru că sunt șapte țări asiatice cu câte patru sportivi, deci vreo 28 de asiatici foarte buni, pe lângă aceștia, mai sunt chinezi care reprezintă alte țări, așa că mi-e greu să spun că ne ducem și ajungem pe podium. Dacă ajungem e bine, dacă nu ne mai pregătim", a mai adăugat Filimon. Între timp, restul sportivilor rămași la Constanța se vor pregăti alături de celelalte două antrenoare Rodica Gheorghe și Daniela Micu. 


În week-end, vor fi alte două concursuri, la Sibiu și la Mediaș, unde de data aceasta intră în scenă jucătorii mai mici de vârstă. La Mediaș, va avea loc Top 12 la copii 8-10 ani, unde Constanța are un reprezentant Marius Tofan (CS Farul). La Sibiu, se va desfășura etapa națională a Olimpiadei Naționale Sportive Școlare (ONSS), pentru elevii din clasele V-VIII, unde sunt calificați doi constănțeni Alexandru Chiriță (LPS) și Camelia Mitrofan (Liceul Teoretic Decebal). Programul competițional este foarte încărcat și în următoarele luni. La antrenamente, tehnicienii apasă puțin pedala, chiar dacă jucătorii sunt obosiți, căci aceștia trebuie să se învețe cu oboseala, cu emoțiile și cu presiunea jocului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4594 secunde