Juniorii U20 rezistă! CSM Constanţa, revelaţia Campionatului Naţional de rugby în 7

643
Juniorii U20 rezistă! CSM Constanţa, revelaţia Campionatului Naţional de rugby în 7 - 1-1663681213.jpg

Articole de la același autor

Fără îndoială, CSM Constanţa este revelaţia actualei ediţii a Campionatului Naţional de rugby în 7. Deşi alcătuită majoritar din juniori U20, echipa de la malul mării face faţă cu brio în faţa unor adversare pentru care evoluează seniori cu experienţă.

Campionatul Naţional de rugby în 7 a continuat cu etapa a doua, găzduită de stadionul din Gura Humorului. La fel ca în runda inaugurală, cea de la Iaşi, la finalul celor două zile de meciuri s-a impus CSU Cluj, care a trecut în finală de RC Bârlad, în timp ce în partida pentru locurile 3-4, Politehnica Iaşi s-a impus în faţa echipei surpriză a acestei ediţii a competiţiei, CSM Constanţa.

Repartizată în Grupa D, CSM Constanţa a avut un debut excelent, reuşind trei victorii din tot atâtea posibile în prima fază a turneului. Mai mult de atât, în două dintre jocuri, formaţia antrenată de Radu Nicolae Mocanu şi Victor Bezuşcu nu a încasat nici măcar un punct! Iată rezultatele înregistrate: 49-5 cu CSU Phoenix Braşov, 10-0 cu Ştiinţa Petroşani şi 56-0 cu CSU Alba Iulia.

Astfel, CSM Constanţa a încheiat pe primul loc în clasamentul Grupei D, cu maximum de puncte posibile, nouă, urmată, în ordine, de Ştiinţa Petroşani (7 p), CSU Phoenix Braşov (5 p) şi CSU Alba Iulia (3 p).

În meciurile de clasament, pentru locurile 1-4, echipa constănţeană n-a reuşit să menţină ritmul, fiind învinsă de CSU Cluj, scor 7-33, RC Bârlad, scor 5-28, şi apoi de Politehnica Iaşi, la mare luptă, scor 17-24, în decisivul pentru treapta a treia a podiumului.

Aşadar, CSM Constanţa a încheiat pe locul al patrulea turneul de la Gura Humorului, primele locuri fiind ocupate, în ordine, de CSU Cluj, RC Bârlad, respectiv Politehnica Iaşi. Pe cinci a terminat Ştiinţa Petroşani, iar pe şase, CSM Galaţi.

În clasamentul general, după două runde, lideră este CSU Cluj (60 puncte), urmată de trei echipe - RC Bârlad, CSM Galaţi şi CSM Constanţa - care au acelaşi număr de puncte, 48, departajate la esaveraj.

Ultima rundă a Campionatului Naţional de rugby în 7 este programată în zilele de 24 şi 25 septembrie, pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti. Cu un nucleu de jucători format din juniori U20, CSM Constanţa caută să obţină cât mai multe victorii în al treilea turneu, unde, din nou, va da piept cu echipe de seniori.

La această competiţie, participă 15 echipe, 14 din România şi o selecţionată din Republica Moldova, aceasta nepunctând în clasament.

XXX

Selecţionata Lupii României a obţinut prima victorie în Rugby Europe Super Cup, scor 37-15 (10-15), pe teren propriu, cu RC Batumi, campioana en-titre a Georgiei.

Competiţia, aflată la a doua ediţie, va avea în acest an un format mai condensat, primele şase runde având loc între 10 septembrie şi 30 octombrie. Semifinalele se vor disputa în week-end-ul 3-4 decembrie, finalele fiind programate două săptămâni mai târziu, 17-18 decembrie.

În etapa a treia, pe 25 septembrie, selecţionata Lupii României va întâlni la Tbilisi, pe Black Lion, campioana en-titre a competiţiei.

Foto: Facebook / CSM Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5032 secunde