Germania - Spania, în finala Campionatului European de fotbal 2008

La corrida vieneză, taurul e german!

337
Două națiuni îmbracă haine de sărbătoare: Germania și Spania, echipe care vor disputa duminică, 29 iunie, la Viena, finala EURO 2008. Indiferent cine va câștiga, e limpede că Europa va avea o campioană pe cinste.

Creativitatea latină sau pragmatismul german? Fantezia lui Iniesta sau forța de călău a lui Ballack? Cine va triumfa? Răspunsul îl vom afla duminică seară, când, peste EURO 2008, va cădea cortina.
În finală, au ajuns două formații de calibru, ambele aflate pe lista favoriților la cununa cu lauri. Principalele atuuri ale Germaniei sunt disciplina de fier, apărarea ermetică și atacul devastator, în care Podolski și Klose joacă rolul balaurului ce scuipă foc și nu iartă. De partea cealaltă, spaniolii au o linie mediană încântătoare și, cum în fotbal bătăliile se câștigă la mijlocul terenului, oamenii lui Aragones vor avea fără îndoială un cuvânt greu de spus.
Spania s-a calificat în finala Campionatului European după o suferință de 44 de ani și este decisă să repete performanța din 1964, când a învins, scor 2-1, naționala URSS-ului. Suporterii iberici simt momentul favorabil. "Campeon, campeon!" au scandat, joi noapte, în localurile și pe străzile Madridului, fanii spanioli, după victoria (3-0) în fața Rusiei și calificarea în marea finală. Fiesta stă
să-nceapă. Dar să mai fie și nemții de acord!
Partida debutează la ora 21.45, în direct la TVR 1, și va fi arbitrată de italianul Roberto Rosetti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7061 secunde