Cristina Marin s-a retras de pe scenă, după o carieră remarcabilă

Lacrimi de aur

675

Articole de la același autor

Retrasă, sâmbătă, din activitatea competițională, Cristina Marin lasă în urmă
o carieră în gimnastica aerobică aureolată de cinci titluri mondiale și de alte patru europene. Cariera în antrenorat se anunță și ea promițătoare.

Cristina Marin a început gimnastica, dar nu aerobică, ci artistică, la Constanța, în anul 1986, cu antrenorii Olga Didilescu, Stelian Marinescu, Anca Bumbac și Petruța Marcu. După cinci ani de muncă, au început să vină și medaliile, în anii 1991 și 1992 obținând patru distincții la Naționale, între care și titlul de campioană națională.
La gimnastica aerobică a trecut în anul 1996, având-o alături pe antrenoarea Cristiana Spânu. A ajuns imediat și la lotul național, sub bagheta Marcelei Fumea și, în ultimii ani, și a lui Claudiu Varlam. Sub tricolor, Cristina a devenit de cinci ori campioană mondială și de patru ori campioană europeană, pe lângă alte nenumărate premii și medalii. A alcătuit un trio de aur alături de Daniela Mărănducă Nicolai și de Mirela Rusu.
"Îi acord Cristinei medalia de aur pentru cel mai frumos caracter din lotul național pe care l-am avut până astăzi", a declarat Marcela Fumea, la festivitatea de retragere a constănțencei.
Încadrată pe scena Casei de Cultură de antrenoarea de la club, Cristiana Spânu, și de cea de la lot, Marcela Fumea, toate trei purtând tricouri cu poza campioanei, Cristina Marin a luptat mult cu lacrimile, care, într-un târziu, au învins-o.
"Colegilor mei mai tineri le spun doar atât: să dovediți mereu spirit de echipă și fair-play", a spus Cristina, cu glasul tremurând.

Înclinații către antrenorat
Campioanei i-au plăcut copiii dintotdeauna și a lucrat cu plăcere cu ei, astfel că, după încheierea carierei sportive, s-a dedicat, firesc, antrenoratului. Își dorește ca, peste ani, să scoată și ea performeri. Ținea ore de educație fizică încă de când era la liceu, în clasa a 10-a, iar, de curând, ca profesoară de specialitate, îi pregătește la școală pe elevii fostei sale învățătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.789 secunde