Punct final al unei cariere de 20 de ani

Laurențiu Toma și-a anunțat retragerea. "Am dat totul pentru acest club!"

510
Laurențiu Toma și-a anunțat retragerea.

Articole de la același autor

Handbalul constănțean este mai sărac, începând de ieri. Unul dintre cei mai buni handbaliști români și cel mai galonat sportiv al echipelor HCM și HC Dobrogea Sud Constanța, Laurențiu Toma, a decis să se retragă. 


În vârstă de 38 de ani, Laurențiu Toma a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Sala Sporturilor din Constanța, că frumoasa carieră de sportiv pe care a avut-o se va încheia, din cauza unor probleme medicale. 
"Tomiță", așa cum îl alintă coechipierii și apropiații, a explicat că, în urma unui set de analize făcut la clinica Iowemed, au apărut unele mici probleme. Handbalistul a precizat că încă mai poate să facă efort, însă consideră că are o vârstă și nu vrea să riște. 
"Cariera mea de sportiv s-a încheiat. Am decis să mă retrag. În urma analizelor efectuate, unele rezultate nu au fost foarte bune. Nu este nimic grav, însă aceasta este decizia mea. Vă dau această veste cu tristețe, fiindcă s-au împlinit 20 de ani de carieră în care am evoluat pentru un singur club, într-un singur oraș. Mă bucur nespus de mult că mă retrag aici, la malul mării. Vă spun cu mâna pe inimă că am dat totul pentru acest club. Mi-a fost destul de greu să iau această decizie, dar, atâta timp cât nu pot ajuta echipa și nu pot evolua la capacitate maximă, prefer să îi las pe alții. 


Voi continua în cadrul clubului HC Dobrogea Sud și voi avea funcția de vicepreședinte. Sunt foarte emoționat și îmi este greu să vă spun ce am pe suflet. Mă retrag în glorie, bucuros că am reușit să câștig foarte multe trofee alături de colegii mei, care m-au ajutat să ajung cine sunt acum", a declarat Laurențiu Toma. 


Fostul căpitan al HCDS și-a amintit de momentele frumoase pe care le-a petrecut la Constanța, mai ales atunci când a îmbrăcat tricoul echipei HCM. 


"Au fost multe momente superbe. Îmi aduc aminte de meciurile cu Barcelona, Montpellier sau Pick Szeged. Toate momentele acestea au fost incredibil de frumoase. Îmi doresc din suflet ca tinerii din ziua de astăzi să își dorească să ajungă cât mai sus", a mai spus Laurențiu Toma. 


XXX 
Laurențiu Toma este "ultimul mohican" care se retrage. În urmă cu câțiva ani, portarul Ionuț Stănescu a hotărât să renunțe la activitatea sportivă, în timp ce George Buricea s-a retras și el la finalul sezonului trecut. 


Nu s-a stabilit încă dacă va avea loc un meci de retragere pentru Toma, însă fostul handbalist a declarat că se gândește și la acest lucru. 
"Voi aștepta până se va întoarce George Buricea cu echipa din cantonament. Cred că vom organiza un meci de retragere pentru amândoi. Nu am stabilit încă nimic, dar cred că ar fi cazul să facem acest lucru. Împreună am făcut lucruri importante pentru sportul constănțean și publicul care ne iubește ar merita să aibă parte de un meci de gală", a mai precizat Toma. 
Chiar dacă a jucat o viață pentru Constanța, puțină lume știe despre Laurențiu Toma ca este născut la Ploiești. 
Acesta a jucat până în 2011 și pentru naționala României și a făcut-o cu responsabilitate și onoare. 


Toma a cucerit de șapte ori titlul de campion național, în 2004, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011 și 2012. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4889 secunde