Liga Națională de handbal, sistem schimbat începând cu sezonul 2013-2014

115

Articole de la același autor

Federația Română de Handbal a decis zilele trecute, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație, ca sistemul competițional să fie modificat. Astfel, din sezonul 2013-2014, campioana se va decide în urma unui play-off. Se vor disputa, la fel ca și până acum, 22 de etape în sezonul regulat, după sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, iar ocupantele primelor șase poziții vor merge în play-off și se vor lupta pentru locurile de cupă europeană. Ultimele șase clasate se vor duela în play-out, unde ultimele două clasate vor retrograda în Divizia A.

Cupa României se va modifica și ea începând cu sezonul viitor. În competiție vor intra toate echipele înscrise în Liga Națională și Divizia A, meciurile urmând să fie stabilite prin tragere la sorți.

În Ligile Naționale de handbal sunt înscrise și echipele constănțene HCM Constanța (masculin), respectiv CSU Neptun (feminin).

Poblema "stranierilor"… rezolvată

În cadrul aceleiași ședințe, s-a decis ca numărul străinilor ce pot fi înscriși pe raportul de joc să fie de cinci, la fel ca și în sezonul trecut. Decizia vine după ce, în trecutul apropiat, FRH luase hotărârea de a accepta doar trei străini pe raportul de joc pentru o echipă, fapt ce a nemulțumit campioana HCM Constanța și echipele clasate pe locurile 2 și 3 în Liga Națională masculină în sezonul trecut. Însă, din cei cinci înscriși pe raportul de joc, doar trei pot fi utilizați în același timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4751 secunde