Campionatul Naţional de rugby juniori U19

LPS Constanţa s-a impus în derby-ul cu Pantelimon. "A fost o luptă pe cinste"

654
LPS Constanţa s-a impus în derby-ul cu Pantelimon.

Articole de la același autor

Echipa de rugby juniori U19 a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” a mai făcut un pas important către cucerirea unui nou titlu de campioană naţională, după ce s-a impus, cu scorul de 18-15, în faţa celor de la ACSOV Pantelimon, într-o partidă disputată pe stadionul „Mihail Naca” din strada Primăverii, contând pentru etapa a 10-a a Campionatului Naţional.

Cu un moral foarte bun după victoria din runda precedentă (30-21 cu CNAV-CS Dinamo, în deplasare) şi susţinută de inimoşii suporteri care au venit în număr mare în tribunele stadionului, rugbiştii constănţeni au răpus principala contracandidată la titlu, după o dispută extrem de echilibrată, în care diferenţa a făcut-o o lovitură de penalitate. LPS a pus puncte pe tabelă din două eseuri (unul transformat) şi două penalităţi, oaspeţii răspunzând tot prin două eseuri (unul transformat) şi o singură penalitate. Pantelimonul a plecat de pe litoral cu punctul bonus defensiv, însă alb-albaştrii au fost vioara întâi.

„A fost o luptă pe cinste în teren, un public minunat şi o victorie importantă pentru Constanţa”, a sintetizat fenomenul antrenorul LPS-ului, Radu Nicolae Mocanu.

„Încă un rând de felicitări copiilor, pentru modul exemplar în care au jucat”, a transmis, la rândul său, directorul Liceului cu Program Sportiv, prof. Andrei Szemerjai.

Iată şi rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: CSS Gura Humorului - CNAV-CS Dinamo 13-24, CSA CSS Steaua Bucureşti - CT „Dinicu Golescu” 27-7, CSS Unirea Iaşi - CSS Bârlad 0-5 (neprezentare).

În clasament, pe primul loc se află LPS Constanţa, cu 42 de puncte, urmată, în ordine, de ACSOV Pantelimon (36 p), CNAV-CS Dinamo (33 p) şi CSS Gura Humorului (29 p, un meci mai puţin disputat).

Etapa viitoare, duminică, 10 aprilie, de la ora 14.00, echipa constănţeană va avea adversară pe CT „Dinicu Golescu”, într-o partidă găzduită de stadionul de rugby din complexul „Ghencea” din Bucureşti.

XXX

Federaţia Română de Rugby sprijină campania de strângere de fonduri iniţiată de Rugby Europe pentru a veni în sprijinul comunității rugbystice din Ucraina. Astfel, cei care doresc să ajute pot accesa pagina de donaţii online pusă la dispoziţie de către forul continental.

Donaţiile vor ajuta jucătorii şi familiile acestora pentru a se reloca (bilete de avion sau tren, cazare), pentru a-şi putea achiziţiona medicamente, haine şi mâncare şi pentru a avea acces la servicii esenţiale.

Foto: Facebook / Nicolae Radu Mocanu

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6723 secunde