Campionatul Naţional de rugby-juniori U19

LPS Constanţa va juca cu trofeul pe masă. "Sunt mândru de jucătorii mei!"

703
LPS Constanţa va juca cu trofeul pe masă.

Articole de la același autor

Săptămână extrem de importantă pentru echipa de rugby-juniori U19 a Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”. După un sezon parcurs aproape fără greşeală, formaţia antrenată de Nicolae Radu Mocanu se pregăteşte să culeagă roadele.

LPS Constanţa s-a calificat în marea finală a Campionatului Naţional, după ce s-a impus, cu scorul de 25-18, în partida din semifinale, disputată pe stadionul „Mihail Naca” din strada Primăverii, în compania celor de la CSS Gura Humorului. A fost un meci de mare luptă, în care jucătorii ambelor formaţii au depus un efort uriaş. Constanţa a condus la pauză cu 17-6, punând puncte pe tabelă din două eseuri transformate şi o lovitură de penalitate, însă moldovenii au echilibrat balanţa în repriza secundă, marcând două eseuri, unul transformat. Finalul a fost incendiar, însă gazdele au rezistat presiunii şi au făcut un pas uriaş către un nou titlu de campioni.

„Sunt cinci ani fără înfrângere pe teren propriu! Am disputat, în total, 62 de meciuri, în care am înregistrat 57 victorii, un egal şi numai patru înfrângeri. Sunt mândru de jucătorii mei, suntem pregătiţi pentru finală. Îmi doresc să cucerim titlul naţional, dar la fel de mult îmi doresc ca această generaţie de excepţie să poată fi păstrată la Constanţa.

Mă uit către loturile naţionale, către echipele din Liga Naţională şi chiar din străinătate, şi văd peste tot jucători formaţi la malul mării, dar care au plecat să joace pe alte meleaguri”, a declarat antrenorul Nicolae Radu Mocanu.

Finala mare a Campionatului Naţional de rugby juniori U19 se va disputa, duminică, 22 mai, de la ora 11.30, pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, faţă în faţă urmând a se afla LPS Constanţa şi CNAV-CS Dinamo Bucureşti, care, în cealaltă semifinală, a trecut, cu scorul de 15-5, de ACSOV Pantelimon.

XXX

La Gimnaziada de vară din Franţa, în competiţia de rugby în 7, România este reprezentată, pe lângă echipa masculină, şi de arbitrul Florin Bonea. În prima zi a turneului, acesta a arbitrat meciul Chile - Franţa, din Grupa B, scor 7-14, în alte două partide fiind arbitru asistent, respectiv arbitru de but.

Miercuri, 18 mai, a fost zi de pauză la disciplina rugby în 7, partidele urmând să se reia joi, 19 mai, pe stadionul „Jean Mermoz” din Rouen, când echipa României, condusă de antrenorul constănţean Victor Bezuşcu, de la CS Cleopatra, va înfrunta reprezentativa Ucrainei.

În primele două partide din Grupa A, România a fost învinsă (7-17) de Ungaria, dar s-a impus (17-7) în faţa Turciei.

Foto: Facebook / Nicolae Radu Mocanu / Mari Solomon

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6621 secunde