Luptătorul Bogdan Cornea a dat de pământ cu Budapesta

1316

Articole de la același autor

Bogdan Cornea, reprezentant al secției de lupte de la CSS Medgidia, a avut o evoluție de succes în Ungaria, la un turneu internațional de juniori, unde a ocupat locul 5 într-o categorie cu 26 de participanți.
Capitala Ungariei, Budapesta, a găzduit, timp de trei zile, un puternic turneu internațional de juniori la lupte greco-romane. La întrecere a participat și o delegație din România, care l-a avut în componență și pe Bogdan Cornea, de la CSS Medgidia (antrenor, Daniel Toader).
Constănțeanul a concurat la categoria 74 kg, fiind unul dintre cei 26 de luptători care s-au înscris în această limită. Deși era mai mic, la ani, decât mulți dintre adversarii săi, concurând la juniori cu aprobare, întrucât este doar cadet, Cornea a evoluat excelent, ocupând în final locul 5.
"Bogdan a avut o prestație mai mult decât bună. De doi ani, el este component al lotului național de la Piatra Neamț și are perspective pentru Campionatul European de cadeți", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul luptătorului.
Daniel Toader a remarcat și evoluția de la Campionatul Național de copii la lupte libere, de la Tg. Mureș, a Rarianei Moise, o altă elevă de-a sa, care a devenit vicecampioană la categoria 52 kg.
"În Ardeal, nu ne dădea nimeni nicio șansă, eram outsideri, însă am reușit să urcăm pe podium. Pentru CSS Medgidia, a fost prima competiție de lupte libere, atât oficială, cât și de verificare, la care a participat, noi înființând de curând secție de libere, pe lângă cea de greco-romane", ne-a mai spus tehnicianul.
Constanța a cucerit cinci medalii la Naționalele din Tg. Mureș, performanță subliniată și de Gigi Pambuca, președintele Asociației Județene de Lupte, care ne-a declarat: "Suntem foarte mulțumiți de aceste rezultate. Sperăm că aceste medalii le vor da motivație și altor copii din Constanța pentru a începe să practice luptele".
Directorul executiv al AJL Constanța, Ioan Giuglea, a fost mulțumit de modul în care a decurs "Cupa 1 Martie", întrecere organizată de Asociație și Direcția județeană de Sport, la care s-au implicat financiar, pe lângă Gigi Pambuca și o firmă, și câțiva foști sportivi, precum Iulian Ursoi și George Iordache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8779 secunde