La Gala K1 de la Tokyo, pe care a câștigat-o

Luptătorul român Daniel Ghiță a doborât recordul lui Peter Aerts

1037
Luptătorul român Daniel Ghiță a doborât recordul lui Peter Aerts - 49c6013040690fa5a2a112d8deed3ed2.jpg
Daniel Ghiță a stabilit un nou record al unui turneu K1, după ce și-a învins cei trei adversari într-un timp mai scurt decât cel al lui Peter Aerts, deținut de 11 ani: 5 minute și 15 secunde față de 6 minute și 45 de secunde.

"Recordul lui Peter Aerts a fost doborât! A sosit, în sfârșit, noua generație! Când este vorba despre evenimentele K1, mulți se gândesc la Jerome LeBanner, Peter Aerts, Ray Sefo și Musashi. Ediția de acum a fost ca o amintire a celei din 1993, atunci când a început totul. Au fost șase luptători care nu au mai intrat până acum pe ringul din Japonia, dar au fost determinați să-și lase amprenta. Unul dintre diamantele desco-perite a fost Ghiță, care a stabilit un nou record prin cele trei victorii și a depășit recordul vechi de 11 ani al lui Aerts", scrie site-ul oficial al competiției.
Ghiță și-a învins cei trei adversari în 5 minute și 15 secunde, cu un minut și 30 de secunde mai puțin decât performanța luptătorului olandez, consemnată în 1998. "Ceea ce este și mai interesant este că toți trei au fost învinși prin aceeași tehnică: low kick", menționează sursa citată.
Daniel Ghiță a câștigat Gala K1 de la Tokyo după ce l-a învins pe ucraineanul Serghei Lașcenko în finala piramidei de 8, printr-un KO, și a reușit să se califice pentru Final Elimination, turneu decisiv pentru a obține un loc pentru marea finală de la Yokohama. Românul a dominat clar disputa din finală în special datorită loviturilor de picior și l-a învins pe Lașcenko prin KO după numai două minute, reușind astfel să câștige toate meciurile din piramidă încă din prima repriză.
Ghiță a trecut în sferturile de finală de britanicul John Love. În penultimul act al competiției, românul ar fi trebuit să îl întâlnească pe olandezul Malvin Manhoef, însă acesta a abandonat din cauza problemelor medicale de la meciul din sferturi, iar locul său a fost luat de rezerva Yuki.
Final Elimination va avea loc pe 26 septembrie, la Seul, în timp ce marea gală a anului se va disputa pe 5 decembrie.

Are 25 de victorii din 28 de meciuri
În vârstă de 28 de ani, Daniel Ghiță a mai disputat înainte de gala din Japonia 28 de lupte, dintre care 25 au fost victorii și trei eșecuri. 20 dintre victorii au fost obținute prin KO, în timp ce înfrângerile au fost înregistrate în fața lui Gregory Tony, Dzevad Poturak și Roman Kleibl. Ghiță e primul român care câștigă un Grand Prix din K1.

Vrea să ajungă în primii opt din lume
"Antrenamentele pe care le-am efectuat în Olanda, timp de o lună și jumătate, m-au ajutat mult în obținerea victoriilor de la Tokyo. Vreau să ajung în primii opt jucători ai lumii. Am șanse. În finală, mi-am făcut jocul ușor. Nu a trebuit să mă bat foarte mult cu adversarul. La fiecare meci, mi-am propus să câștig, nu mi-am făcut un scop din a realiza un KO"
Daniel Ghiță

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6257 secunde