MAE oferă noi informații despre românii răniți în atentatul din Barcelona

94
MAE oferă noi informații despre românii răniți în atentatul din Barcelona - h537107101024x683-1503062655.jpg

Articole recomandate

Două dintre cele trei persoane de cetățenie română rănite în urma atacului de la Barcelona au fost externate, fiind tratate în regim ambulatoriu, în timp ce a treia se află în stare stabilă, a anunțat, vineri, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), citând date obținute de Consulatul General al României de la autoritățile spaniole.

MAE menționează într-un comunicat că un român rănit rămâne spitalizat, fiind vizitat de către consulul general al României la Barcelona. Reprezentantul oficiului consular a avut discuții atât cu însoțitorii românului, cât și cu personalul medical, starea clinică a pacientului menținându-se stabilă.


Conform MAE, în vederea consolidării capacității de reacție operativă și de asistență consulară a oficiului consular român din Barcelona, o echipă consulară mobilă având în componență un consul și un funcționar consular din cadrul Consulatului României la Castellon, precum și atașatul pentru afaceri interne din cadrul Ambasadei României la Madrid s-a deplasat la Barcelona în cursul acestei dimineți.

Ministerul reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8533 secunde