Marcel Țenter, despre Summer Camp-ul de la Constanța: "Toată lumea va avea de învățat!"

495
Marcel Țenter, despre Summer Camp-ul de la Constanța:

Articole de la același autor

În perioada 4-9 august, la Constanța, va avea loc un Summer Camp destinat baschetului juvenil, care va fi organizat de academia antrenorului Marcel Țenter, Gheparzii, în parteneriat cu CS Phoenix-Știința Constanța.

Originar din Cluj, Marcel Țenter are o vastă experiență în baschetul românesc, dar și în organizarea de Campuri de acest gen. La evenimentul de la Constanța, vor lua parte copiii din Academia Gheparzii, dar și cei legitimați la CS Phoenix-Știința, împreună cu antrenorii lor, sau alte persoane doritoare să învețe cât mai multe despre tainele acestui sport.

În cadrul Summer Camp-ului de la Constanța, vor avea loc diverse activități, cum ar fi cursuri de tehnică individuală, pregătire fizică și cursuri de mental coaching. Vor participa baschetbaliștii cu vârste mai mici de 16 ani, astfel că aceștia vor fi formați pentru a face primii pași în baschetul profesionist.

"Organizăm acest Summer Camp la Constanța împreună cu partenerii noștri de la CS Phoenix-Știința și ne bucură acest lucru foarte mult. Am găsit în ei parteneri de încredere, profesioniști și sunt sigur că, după acest Summer Camp, toată lumea va avea ceva de învățat.

Am ales perioada de vară pentru că majoritatea turiștilor vor veni pe litoral și atunci va fi mai ușor pentru copii să ajungă la malul mării împreună cu familiile lor. Va fi un Summer Camp destinat atât micuților baschetbaliști, cât și antrenorilor.

Este foarte important ca sportivii să învețe lucruri noi, să se antreneze la capacitate maximă și să poată păși astfel în baschetul mare. În ultimii trei ani, am organizat foarte multe campuri de acest gen, astfel că avem experiența necesară pentru a putea face lucrurile ca la carte.

Sunt sigur că cei care vor participa la acest Summer Camp nu vor regreta. Baschetul românesc trebuie revigorat și acest lucru se face de la nivel juvenil", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marcel Țenter.

v v v

Antrenor de renume, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Marcel Țenter a vorbit și despre situația baschetului românesc din acest moment. Ardeleanul spune că baschetul românesc nu strălucește, dar, în viitorul apropiat, România s-ar putea bate din nou cu echipele mari din Europa pentru că centrele de copii și juniori arată promițător.

"În momentul de față, situația baschetului românesc nu este prea roz. Dar este o chestiune de timp până ne vom bate din nou cu forțele Europei. La nivel de juniori, echipele naționale Under 17, Under 16 sau Under 15 stau foarte bine. Peste câțiva ani, acești copii vor fi viitorul baschetului românesc", a adăugat Marcel Țenter.

Tehnicianul și-a exprimat punctul de vedere și despre echipa națională feminină de baschet 3x3, care este condusă de un constănțean, Alexandru Olteanu, antrenorul BC Athletic. Țenter știe că tricolorele vor avea un drum foarte lung până să urce pe podiumul olimpic, însă speră că fetele se vor mobiliza și vor aduce medaliile acasă.

"Echipa națională de baschet 3x3 va merge la Jocurile Olimpice, iar antrenorul Alexandru Olteanu că își dorește o medalie olimpică. Fetele sunt experimentate, dar nu trebuie să uităm că la Jocurile Olimpice nivelul este unul foarte ridicat", a concluzionat Marcel Țenter. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8099 secunde