Regata Universităților Constănțene, ediția a treia

"Mateloți" de nota zece

350
Bărcile sunt armate cu grijă. "Mateloții" - unii la bustul gol, alții în tricouri albe sau
alb-albastre - își prind bentițele pe frunte. Și pirații din Caraibe i-ar invidia. Pentru forță și îndemânare. Acestea fiind spuse, Regata Universităților Constănțene poate începe.

Curtea interioară a Centrului de pregătire practică și sport (Baza nautică) a Universității Maritime Constanța s-a dovedit neîncăpătoare, ieri dimineață, când studenți, profesori, sportivi, familiile și prietenii acestora, reprezentanți ai administrației locale și personalități ale mediului maritim au venit să asiste la cea de-a treia ediție a Regatei Universităților Constănțene.
Concepută după modelul de succes al Regatei Oxford - Cambridge, surata mai mică dobrogeană s-a bucurat de o participare numeroasă, aproximativ 150 de studenți, de la Universitatea Maritimă, Universitatea "Ovidius" și Academia Navală "Mircea cel Bătrân", fiind angrenați în competiție, în probele de canoe 10+1 și yachting, Clasa Ypton 22. După ce, în ultimele zile, sita a cernut valorile, ieri,
s-au desfășurat marile finale.
În cursa de canoe 10+1, startul s-a dat la ora 11, din dreptul debarcaderului Tic-Tac, iar primul echipaj care a trecut linia de sosire a fost cel al Universității "Ovidius" (coordonator - lect. univ. dr. Docu Axelerad). Zece secunde mai târziu, a ajuns și ambarcațiunea UMC-ului (coordonator - lect. univ. dr. Laurențiu Ionescu), iar canoea Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" (coordonator - lect. univ. dr. Nae Oprișan) a închis proba, după alte 15 secunde, în uralele admiratorilor.
Cursă dramatică la yachting, Clasa Ypton 22, în care două veliere au ieșit pe lac, în disputa pentru medalia de aur. Yacht-ul Universității Maritime, avându-i la bord pe Ionuț Surugiu și Andrei Păunescu, s-a aflat în frunte până spre final, dar cei doi "umeciști" au comis o greșeală tactică elementară în dreptul uneia dintre ultimele balize și au fost întrecuți de ambarcațiunea Academiei Navale, bine dirijată de Erduan Murtaza și George Călin, care devin, astfel, noii campioni ai regatei. Locul trei fusese adjudecat anterior, în preliminarii, de un alt echipaj al UMC-ului, format din Talia Costea și Cristian Niță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7949 secunde