Mihaela Buzărnescu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

199
Mihaela Buzărnescu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo - mihaelabuzarnescu-1626257667.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea de tenis Mihaela Buzărnescu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunțat Federația Internațională de Tenis.


Prezența la Olimpiadă a jucătoarei care ocupă locul 104 în clasamentul WTA este posibilă după ce mai multe sportive din partea superioară a ierarhiei au refuzat să participe la competiție.


Pe lângă Mihaela Buzărnescu, tenisul românesc va mai avea două sportive la Tokyo: Raluca Olaru și Monica Niculescu, ambele la proba de dublu feminin.


În total, delegația României de la Jocurile Olimpice va avea 101 sportivi.


Anunțul privind participarea Mihaelei Buzărnescu vine pe fondul conflictului iscat de refuzul jucătoarelor de tenis calificate la Jocurile Olimpice de a reprezenta România la Tokyo.


Prima care și-a anunțat retragerea de la Jocurile Olimpice a fost Simona Halep, din cauza rupturii musculare suferite la gambă în mai, în turneul de la Roma, accidentare care a obligat-o să rateze Roland Garros-ul și a făcut-o apoi să se retragă de la Bad Homburg și de la Wimbledon, unde avea de apărat titlul.


Potrivit clasamentului publicat după turneul de la Roland Garros, pe baza căruia sunt stabiliţi participanţii la turneul olimpic de tenis, Simona Halep, Sorana Cîrstea şi Patricia Ţig ar fi fost reprezentantele României la JO.


Patricia Ţig a declarat că nu doreşte să participe, iar Sorana Cîrstea nu îndeplinea condiţia de a fi jucat în Cupa Federaţiei, după ce jucătoarea anunțat că nu va mai răspunde convocării în echipa României de FedCup.


Totuşi, Cîrstea ar fi putut primi o derogare din partea Federației Internaționale de Tenis, la solicitarea Federației Române Tenis, şi putea juca astfel la JO, dar nu a cerut acest lucru.


Ulterior, Ana Bogdan a devenit eligibilă pentru competiția olimpică, dar și ea a renunțat la participare. 


Această problemă a devenit subiect de contre între Ion Țiriac și ministrul Sportului. Drept urmare, Eduard Novak a anunțat că va tăia finanțarea sportului alb. Ulterior, Țiriac, care și-a anunțat plecarea de la conducerea Federației Române de tenis, a reacționat spunând că, de fapt, această finanțare nu există.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.625 secunde