Sâmbătă, la Constanța, FC Farul - FC Brașov 1-1

Concurs Minutul și golul

1345

Articole de la același autor

Scorul final s-a stabilit încă din startul partidei, "rechinii" revenind rapid după ce oaspeții au deschis scorul. Într-o atmosferă inflamată de prestația arbitrilor, Chico a fost eliminat, în minutul 59, iar Farul a avut de tras pentru a termina neînvinsă.

Ion Marin a venit cu o surpriză contra brașovenilor, aruncându-l vârf împins, ca o soluție pentru a destabiliza redutabila apărare a oaspeților, pe masivul Gosic, care nu mai fusese titular de 9 etape.
"Stegarii" au început însă perfect, iar o acțiune rapidă a lui Dedu pe stânga a fost finalizată de Buga din fața porții, în minutul 6, într-un moment în care apărarea Farului era în inferioritate, Rastovac primind îngrijiri medicale pe margine.
FC Brașov nu a fost însă în avantaj decât un minut, Gosic deviind cu capul în careu, până la Chico, iar portughezul a ciupit balonul de lângă Cristi Ionescu, păcălindu-l atât pe el, cât și pe Stelea.
Egalarea le-a dat aripi constănțenilor, care au trecut la cârma jocului. Cu Gosic bun la jocul aerian, agresivi, deciși și primii la minge, fariștii au stăpânit mijlocul terenului și au menținut pericolul în preajma careului brașovean. Până la pauză, Gosic (min. 14) l-a întrebuințat pe Stelea, cu un șut respins greu, iar lovitura lui Băcilă (min. 32) a fost deviată în corner puțin peste poartă.
Pe lângă lupta din teren, au ieșit însă în evidență și arbitrii, în special asistentul Eduard Dumitrescu, care i-a dezavantajat pe constănțeni cu ofsaiduri (unele mari) și auturi aiurea. Ciudată această delegare, în condițiile în care Dumitrescu este din Pitești, iar dumi-nică Farul va întâlni tocmai FC Argeș.
Dacă au terminat la timonă prima repriză, "rechinii" nu au mai început la fel de bine și partea secundă, iar Curcă s-a opus foarte bine la "capul" lui Dedu la rădăcina barei (min. 48). Farul a încercat să riposteze prin șuturile lui Matei (min. 54, 59), dar eliminarea lui Chico (min. 59), venită pe semnalizarea aceluiași Dumitrescu, le-a luat și mai mult din forță fariștilor.
În superioritate numerică, FC Brașov a trecut clar la conducerea ostilităților, "rechinii" sperând să obțină ceva doar pe contraatac. Oaspeții au fost însă impreciși, nereușind să mai fructifice niciuna dintre ocaziile avute. În prim plan a fost Buga, cu două mari situații (min. 83, 90) și alte două momente (min. 67, 80) când s-a aflat în poziție bună în careul Farului. Pe acest fond al atacurilor brașovene, au avut și constănțenii două oportunități (Voiculeț - min. 71, Maxim - min. 87), însă meciul s-a încheiat egal, nu înainte ca, în prelungiri, celălalt asistent, Mircea Orbuleț (București), să-i cadorisească pe "stegari" cu un corner închipuit.

Au marcat: Chico (min. 7) / Buga (min. 6)

FC Farul (antrenor, Ion Marin): Curcă (cpt.) - Băcilă, Pătrașcu, Rastovac, Maxim - Cruceru - Chico, C. Matei (min. 61, L. Pârvu), Voiculeț, Gaston (min. 82, Fatai) - Gosic (min. 72, Alibec)

FC Brașov (antrenor, Răzvan Lucescu): Stelea - I. Voicu, N. Constantin (cpt.), Oros, Cr. Ionescu - Cristescu, Măldărășanu, Paulo Adriano (min. 29, Ilyeș), C. Munteanu (min. 58, Roman) - Dedu (min. 64, Zaharia), Buga

Cartonașe galbene: Chico (min. 41, 59) / Cristescu (min. 32), N. Constantin (min. 39), I. Voicu (min. 63), Zaharia (min. 81); cartonaș roșu: Chico (min. 59).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.864 secunde