Lotul național de gimnastică aerobică-juniori, la Constanța

Mondialele se pregătesc pe litoral

584
Mondialele se pregătesc pe litoral - gimnastica-1335282147.jpg
Lotul național de gimnastică aerobică-juniori se pregătește la Constanța până pe 30 aprilie, pentru Mondialele de la Sofia. Tricolorii își desfășoară antrenamentele în sala de sport a Colegiului Comercial "Carol I", sub supravegherea antrenorilor Elena Becze și Cristiana Spânu.

În perioada 28-31 mai, "aerobicii" din lotul României se vor lupta pentru medaliile Campionatului Mondial de juniori din capitala Bulgariei.

Cu ajutorul Clubului Sportiv Farul și a Colegiului Comercial "Carol I", sportivii se antrenează la Constanța, unde beneficiază de cele mai bune condiții.

"Am instalat un podium special, în valoare de 15.000 de euro. Doamna director Iulia Nedelea, de la Colegiul Comercial «Carol I», a fost foarte înțelegătoare și a acceptat ca lotul să se pregătească aici, în condiții bune, iar pe această cale vreau să-i mulțumesc", pre-cizează directorul CS Farul, Ilie Floroiu.

Lotul României este însă în criză de timp. În aproximativ șase săptămâni, Campionatul Mondial va începe, iar echipa de juniori se antrenează de mai puțin de două săptămâni. Competiția va fi una dificilă, din acest motiv, ar fi fost de preferat ca selecția să se fi făcut mai din timp.

"Avem toate condițiile asigurate, dar, din păcate, anul acesta, lotul s-a format destul de târziu și vom apuca să ne pregătim doar câteva luni, în condițiile în care, anul trecut, pentru competiția europeană, lotul s-a format cu cinci luni înainte de participare. Nu știm încă, foarte sigur, care vor fi echipele de elită, dar cu certitudine știm că lotul român face parte din ele. Sperăm să obținem măcar rezultate la fel de bune ca și anul trecut, unde am urcat pe podium la aproape toate probele. De această dată, concurența va fi mai strânsă, pentru că, fiind Campionat Mondial, vor participa mult mai multe echipe", explică antrenoarea Elena Becze.

Constănțeni selecționați în număr mare

Gimnaștii juniori de la malul mării au făcut o impresie bună și anul acesta, reușind să intre în lotul național în număr mare. Astfel, mai mult de jumătate din echipa de gimnastică aerobică este formată din constănțeni.

Din cei 11 sportivi selecționați, cinci sunt legitimați la CS Farul, iar unul, la ACS Win Gym. Reprezentanții Farului sunt Lavinia Panaite, campioană europeană în 2011, Bianca Gorgovan, dublă campioană europeană anul trecut, Andreea Scânteie, Andreea Drenea si Lucian Savulescu, ultimii trei fiind debutanți la lotul național. Pe lângă aceștia, se remarcă și Cristian Drăghici, de la ACS Win-Gym.

În perioada 1 - 26 mai, juniorii se vor antrena în București, alături de lotul seniorilor, care se pregătește, de asemenea, pentru Mondiale. Chiar și la lotul național de seniori, numărul gimnaștilor constănțeni este mare: opt sportivi, toți de la CS Farul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde